Buna ziua. Am fost agresat verbal,si impins si dat afara dintr-un spatiu public. Eu, recunosc, am lovit persoana care m-a agresat in zona fetei. Asta s-a intimplat acum 2saptamini, iar azi, mi-a spus ca mi-a deschis dosar penal, in conditiile in care la acel moment nu a chemat politia pt vreo constatare.... Intrebare: Ma poate da in judecata fara probe de nici un fel? Si daca da, ce pot pati?
Amenda penala consta în suma de bani pe care condamnatul este obligat să o plătească statului.
Cuantumul amenzii se stabileşte prin sistemul zilelor-amendă. Suma corespunzătoare unei zile-amendă, cuprinsă între 10 lei şi 500 lei, se înmulţeşte cu numărul zilelor-amendă.
Limitele speciale ale zilelor-amendă in cazul infractiunii la care ne referim sunt cuprinse între 180 şi 300 de zile-amendă.
Tocmai, ca NU stiu ce e iertarea. Doar hotii, desfriu iar in fata lumii, smerenie. Astia sint ei, preotii, incepind de la calugari, pina la arhierei. Iar cel ce ma tirie de.acum prin tribunal, e un calugar alungat di Sfintul Munte, iar aici, traieste cu o tinara, afisindu.se prin oras si vazuti fiind sarutindu.se si giugiulindu.se..... Iar eu, pt ca am indraznit sa spun ca nu fac bine ce fac, am fost dat afara din biserica, dupa 20 de ani de biserica. Nu fac parte parte din tagma lor, dar am slugarit lor... Deci nu exista iertare. Insa am crezut ca exista adevar, ca un calugar (si nu numai) nu trebuie sa minta. Am ramas mirat la ce minciuni au putut scrie in plingerea penala. Stiu ca am de tras de.acum. am fost la birouri, la Cancelarie, sa spun cele intimplate....si ce credeti ca au spus fetele bisericesti? Ca ar trebui sa ma prinda "la colt" si sa.mi de.a la "bot" pina mi.l inchide..... Asa ca imi ramina justitia romina, ca in justitia Cereasca, mai am de asteptat.. Revenind, va rog iar sa.mi spune.ti, pot fi inchis din cauza celor 10zile de ingrijiri? Pt ca, si aici am indoieli....eu sint sub tratament cu citostatice, am ileostoma in urma unui cancer de colon....si va spun sincer, nu am forta necesara pt a bate pe cineva, si mai ales sa necesite 10 zile ingrijiri. Va rog, ce sanse am?
Contestatie amenda
nucusor
buna seara...am si eu o intrebare..am fost agresat in fata blocului ziua in amiaza mare,am scos un certificat medico legal {5 zile} am depus si o plingere ... (vezi toată discuția)