avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme cu un proces verbal (PV)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme cu un proces verbal (PV)

Buna seara,

In urma unui eveniment recent mi s-a retinut carnetul de conducere pentru ca, aparent, nu am dat prioritate pentru pieton angajat.
Nu intru in detalii, dar am fost asa de revoltat de nedreptatea care mi s-a facut, ca nu am vrut sa semnez PV. La vreo 10 zile mi-a sosit in posta PV-ul, si cu stupoare am aflat cat de miseii sunt unii agenti de politie.
Pe PV scria "conducatorul auto este singur in masina", desi masina era plina - eu si inca patru colegi. Si ceva mai jos s-a scris "oamenii refuza sa ne fie martori".
Clar se ajunge la proces, dar as dori sa primesc ceva sfaturi despre cum sa atac aceasta minciuna. Este suficienta declaratia martorilor? Toti colegii din masina sunt revoltati si vor sa se prezinte ca martori la proces.
Se pot folosi si alte tehnici? idei? Orice sugestie este binevenita!

Multumesc foarte mult!

Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
ioni69, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:27, 16 Septembrie 2009
Da, aveti dreptul de a va judeca daca este vorba de un abuz.
Incercati sa va angajati avocat.
Va puteti judeca in orice conditii(abuz sau nu),dreptul la petitie este stipulat si garantat in Constitutia Romaniei.Problema dvs.este, in ce masura puteti demonstra prin probatoriile ce le veti administra ca aveti dreptate sau puteti dovedi ca actul a fost dresat cu anume vicii,in masura de a-i atrage nulitatea,astfel cum au fost acestea invocate de d-na avocat R.Ciobanu.
Radu Gabrian, Mediator
vedeti si cauza anghel contra romania unde sunt retinute de catre CEDO anumite critici referitoare la legislatia contraventionala.
Si ca sa revin la discutia de mai sus- se poate incheia un proces verbal fara semnatura contravenientului si fara existenta de martor dk agentul constatator precizeaza motivele care au dus la aceasta situatie.
Poate fi vorba de nulitatea procesului verbal dar trebuie dovedite anumite circumstante, iar martorii pot avea un rol decisiv intr- o asemenea speta. *est satis unius opinio- in dubio pro reo.
ioni 69,
PV ce contine mentionat la rubrica observatii ?
Fapta s-a petrecut in Timisoara, si precizez numai ca intr-adevar era un pieton in stanga, dar care nu era angajat in traversare. Si asta pentru simplul fapt ca mai era o masina pe stanga directiei mele de deplasare (era o artera cu doua benzi si eu ma deplasam pe banda mai indepartata de pieton). Mai erau masini si in fata mea, o coloana de fapt (si in spate).
Si din acest amalgam de masini agentul ma identifica si ma opreste pe mine(?).
La terminarea redactarii, eu si colegii mei eram toti afara din masina si stateam langa el. M-a chemat numai pe mine cativa metri mai incolo si m-a intrebat daca semnez si eu am zis "nu semnez nimic" fara sa citesc continutul PV-ului.
Atunci mi-a inmanat cartea de identitate si adeverinta de prelungire a dreptului de conducere cu 2 saptamani si am plecat.
Asta a fost tot. Nu eram singur in masina. Si in plus, nu a intrebat pe nimeni, fie din colegii mei fie din alti oameni de pe strada daca vor sa le fie martori.
Pe PV, dupa descrierea faptei, scrie "Este recalcitrant si este singur in masina" si mai jos "oamenii refuza sa ne fie martori".

Paranteza: recalcitrant am fost, pentru ca ma enervasem - dar la modul bland si nu am folosit niciodata un limbaj necorespunzator.

Revenind, pe PV unde trebuia sa semnez eu scrie "refuza sa semneze", si ceva mai sus tot el a scris "nu sunt de acord".

In rest sunt date de identificare ale mele si ale agentului, date de incadrare a contraventiei, data calendaristica ora, locatie, etc - din aceste puncte de vedere PV-ul pare intocmit conform legii.

Am o alta intrebare - este complicat un astfel proces? Oare m-as putea reprezenta singur daca m-ar sfatui un avocat prieten?

Multumesc mult.
ioni69, utilizator

Alte discuții în legătură

Anvelope uzate + noxe peste limita admisa antonyc antonyc Buna ziua. Ieri am fost oprit de politie impreuna cu cei de la RAR pentru o verificare de rutina ,dupa verificari am fost amendat pentru ca masina are 2 ... (vezi toată discuția)
Exista șanse de anulare a pv dacă de pe el lipsesc semnătura mea și semnătura unui martor, iar rubrica "alte mențiuni" este necompletată? Danyhass Danyhass Exista șanse de anulare a procesului verbal daca lipsește semnătura mea,necompletarea rubricii \"alte mențiuni\" și lipsa semnăturii unui martor? (vezi toată discuția)
Oprirea interzisa - amenda la alegere demonel demonel tocmai am patito si eu in seara asta. am oprit in dreptul indicatorului oprirea interzisa, circa un minut, fara sa opresc motorul, masina era semnalizata, nu ... (vezi toată discuția)