In urma unui eveniment recent mi s-a retinut carnetul de conducere pentru ca, aparent, nu am dat prioritate pentru pieton angajat.
Nu intru in detalii, dar am fost asa de revoltat de nedreptatea care mi s-a facut, ca nu am vrut sa semnez PV. La vreo 10 zile mi-a sosit in posta PV-ul, si cu stupoare am aflat cat de miseii sunt unii agenti de politie.
Pe PV scria "conducatorul auto este singur in masina", desi masina era plina - eu si inca patru colegi. Si ceva mai jos s-a scris "oamenii refuza sa ne fie martori".
Clar se ajunge la proces, dar as dori sa primesc ceva sfaturi despre cum sa atac aceasta minciuna. Este suficienta declaratia martorilor? Toti colegii din masina sunt revoltati si vor sa se prezinte ca martori la proces.
Se pot folosi si alte tehnici? idei? Orice sugestie este binevenita!
Va sfatuiesc sa consultati un avocat pentru un astfel de litigiu. Trebuie vazute conditiile de forma ale incheierii procesului verbal (OG nr. 2/2001).
Cred ca dovada cu martori, in speta descrisa, este suficienta.
Succes
av. Elena Popa
Ceea ce pentru dvs este evident ,pentru ca sunteti subiect activ al cauzei,in instanta trebuie probat,caz in care experienta...
Aspectele mentionate ,conduc catre incalcarea prevederilor in vigoare,dar care trebuiesc profesional prezentate,printr-o redactare sau pledoarie adecvata.
Este de preferat sa apelati la persoana competenta ,care fie ,sa va reprezinte si sa va apere interesele cu profesionalism fie ,sa va indrume .
Succes
Multumesc foarte mult tuturor care au comentat. Sfaturile si ideile prezenta imi vor fi de ajutor. Acum mai o intrebare, cumva, mai delicata?
Cam care ar fi costurile aproximative ale unui astfel de proces? In caz de succes, cum si cat de repede se pot recupera costurile de judecata de la politie (stat)?
In cazul in care PV-ul nu are vicii de forma care sa atraga nulitatea acestuia, in baza situatiei de fapt pe care o veti expune in contestatie si a probei cu martori pe care o veti propune, ramane la latitudinea instantei de judecata sa hotarasca.
Faptul ca PV contine o constatare falsa (erati singur in masina) constituie deja un inceput de proba a relei credinte (functionarul doreste sa elimine evidenta existentei unor martori) De ce a procedat asa ? Este in viziunea mea deja o dovada a subiectivitatii politistului. Un element de fond ce trebuie exploatat. Inscrierea unui fapt neadevarat intr-un proces Verbal, lipsa martorilor viciaza considerabil credibilitatea afgentului constatator.
Va sfatuiesc ca plangerea pentru anularea PV sa fie redactata de un avocat iar admiterea celor 4 p persoane prezente in auto ca martori cred ca trebuie sustinuta tot de un avocat.(fie si numai in textul plangerii) . Nu este vorba ca acesti martori sa depuna in favoarea dvs. Dansii trebuie folositi pentru a da marturie ca la data ora respectiva se aflau in masina dvs si alte detalii. Sa arate ca dintr-un numar de masini aflate in circulatie paralela cu dvs numai masina dvs a fost oprita.
Demontarea minciunii ca ati fi fost singur in masina arunca o lumina proasta asupra credibilitatii agentului constatator. Cu mari sanse ca instanta sa decida ca simpla constatare a agentului insotita de o observatie mincinoasa sau nereala ar putea sa conduca la ideea ca agentul a vrut sa opreasca alta masina dar fiind aglmeratie s-a pacalit orind pe cineva ce nu era vizat !!