avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie limita de varsta

Buna ziua
as avea o nelamurire
daca de exemplu am un angajat care este nascut in 19.09.1952, este obligatoriu sa intre anul acesta in pensie de limita de varsta?
domnul fiind angajat la o societate privata
trebuie sa instiinteze salariatul ca doreste sa intre in pensie?
ca si firma nu il pot obliga sa intre in pensie nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 16 Martie 2017
Potrivit legii, munceste la negru.
ea este angajata, dar nu stiu daca indeplineste conditiile pt stagiu de cotizare pt limita de varsta,in 20 oct 2017 implineste 64 ani;si cand trebuia sa depuna dosarul pt pensionare?nu trebuie salariata sa faca cerere pt pensionare ?
Salariata in cauza se putea pensiona la limita de varsta dupa mai 2013 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 7 luni daca indeplinea conditia stagiului minim de cotizare de 14 ani si 2 luni .
multumesc
si in acest caz cum trebuie procedat?trebuie obligatoriu sa isi depuna dosarul de pensionare?si ulterior sa ii incetez contractul de munca?deocamdata nu a depus dosarul...
Trebuia incetat c.i.m. si facut unul nou.

Este problema doamnei cand vrea sa-si depuna dosarul pentru pensie.

Alte discuții în legătură

Incetare cim la data indeplinirii conditiilor de pensionare florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: Am un salariat care in martie 2016 a implinit 65 ani . Am crezut ca CIM inceteaza ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim - pensie pentru limita de varsta hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog ajutor in urmatorul caz: avem un angajat, care a solicitat desfacerea contractului individual de munca pentru pensie de varsta incepand cu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)