avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Supraveghere video - angajatorul operator de date cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Supraveghere video - angajatorul operator de date cu caracter personal

Angajatorii sunt operatori de date cu caracter personal intrucat opereaza date cu caracter personal în scopul stabilit de HGr. 500/2011 privind registrul general de evidență a salariaților.

In cazul montarii camerelor de supraveghere video in incinta si in sediul unde se afla birourile, angajatorul trebuie sa se inregistreze ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP?

Unde este prevazuta obligatia semnalizarii supravegherii video a incintei/sediului/zonei prin pictograme reprezentative (zona supravegheata video si pictograma camera video)?

Este suficient un autocolant in care se precizeaza doar "Obiectiv protejat cu sistem de securitate montat de X adresa?

Am citit Decizia 52/2012 ANSPDCP, L333/2003, HG1010/2010, L677/2001 dar nu m-am lamurit in privinta celor de mai sus.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:54, 24 Martie 2017
Normele de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor,precizeaza concret obligatia detinatorului/utilizatorului sistemului de supraveghere sa informeze si sa semnalizeze vizibil,aspectul ca perimetrul este supravegheat video.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere supervisor6679 supervisor6679 buna seara,o intrebare,este legal ca un restaurant sa aiba camere de supraveghere [mascate] fara o informare prealabila a clientilor? ce risca patronul in ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarului sau al chiriasului pentru montarea camerelor de supraveghere? vali m vali m Buna ziua.La mine in bloc se doreste montarea camerelor de supraveghere la parterul blocului.Toata lumea este de acord,mai putin proprietarul de la parter,care ... (vezi toată discuția)
Sistem de supraveghere alexmihalache alexmihalache Buna ziua. Am si eu o intrebare! in blocul in care locuiesc sau instalat 6 camere de supraveghere 1 camera bate fix pe usa apartamentului meu si ma deranjaza ... (vezi toată discuția)