avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plati restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plati restante intretinere

buna seara,
am si eu o problema....ptr ca am intarziat ceva timp cu plata intretinerii...administratia a deschis actiune civila in instanta.
pe durata procesului eu am achitat 10800 ron pina sa se pronunte instanta. debitul fiind aproape dublu.
in sentinta data de catre instanta ramasa def si irevocabila suma stabilita a fost de 7400 ron.
in acest moment adimistratia blocului a solicitat prin executor suma stabilita de instanta.
intrebarea mea este .....daca platile facute de mine pe durata procesului acopera decizia instantei mai pot fi executat???
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:08, 28 Martie 2017
elga50 a scris:

Fiecare isi trage spuza pe turta lui.
Executorul, pe de alta parte, impreuna cu administratia, considera ca momentul de referinta este cel al sentintei, fara a mai tine cont de platile facute anterior, adica bani dati de pomana pentru plata unor sume prescrise, adica "ai fost fraier ca te-ai grabit sa platesti".



Eu as da o alta interpretare, decat cea de "fraier". Eu cred ca forumistul poate sa valorifice o opotunitate de intra in randul lumii. Fiindca nu poti fi privit, de catre ceilalti colocatari", altfel decat ca un milog, caruia ei trebuie sa-ti plateasca intretinerea, cat timp tu te prevalezi de prescriptie ca sa-i pacalesti. Fiindca una este sa pacalesi "banca hrapareata", "statul care nu face decat sa ia", si alta sa pui vecina de la 3, pensionara cu sub 1000 de lei, dar care mai degraba rabda de foame decat sa ramana in urma cu intretinerea, sa-ti plateasca tie, ditamai galiganul, restantele.
Va combat din doua puncte de vedere:
1. Asociatia are o conducere care trebuia sa se gandeasca la batranica cu pensie de sub 1000 lei si sa n-o puna in situatia sa-i plateasca restantierului datoria, adica trebuia sa-l actioneze in judecata imediat ce facea 90 zile de intarziere la plata. Deci omul nu e milog, oricui i se poate intampla o boala grava, un deces, un somaj din care sa nu-ti mai revii si cate si mai cate.
Nimeni nu va asigura pe dv. ca veti fi mereu in randul lumii, asta e o sansa. Dar nu toata lumea beneficiaza de sansa. Unii au ghinion.

2. Din suma prezentata, 19.000 lei, ceea ce a achitat restantierul este valoarea cotelor, cam asta e proportia, iar ceea ce s-a prescris este o parte din penalizari. Ma refer la valoarea sumelor.
Deci omul nu e milog pentru ca si-a achitat cotele, alea pe care nu trebuie sa i le mai plateasca batranica cu pensie de sub 1.000 lei.
Batalia e acum pe suma care de fapt reprezinta penalizarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati Banica Ionut Banica Ionut Am o situatie speciala in cazul socrilor mei aflati in conflict cu asociatia. In urma unei datorii de 6000 lei, este data in judecata iar dosarul intra in ... (vezi toată discuția)
Plata penalitati intretinere asociatie nikkkoleta nikkkoleta am inchiriat un apartament, iar chiriasul a ramas dator la asociatie cu 2000 lei. in mai 2016 asociatia m-a dat in judecata, castigand evident, concluzia e ca ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitãti întretinere mogyo_1 mogyo_1 Curând am aflat de o problemă a părinților mei și anume că au penalități foarte mari la întreținere. - În anul 2008, luna mai, au ... (vezi toată discuția)