avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... regulament general de urbanism versus regulament local ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

regulament general de urbanism versus regulament local de urbanism

Bună seara!

Vă rog frumos, dacă se poate, un sfat sau o soluţie, înainte de a ridica Certificatul de urbanism, în vederea obţinerii autorizaţiei de construire locuinţă, pe un teren de 290 mp. Este în alt oraş şi, la momentul ridicării, aş putea, eventual, solicita o audienţă la arh. şef. Aş vrea să ştiu dacă o astfel de audienţă ar fi oportună şi cu ceva şanse de succes.

Despre ce este vorba: în Regulamentul Local de Urbanism, se menţionează că suprafaţa minimă pt. construcţie este de 300-350 mp. Se menţionează, totuşi, că există posibilitatea construirii şi pe suprafeţe mai mici, cu întocmirea unei documentaţii de urbanism, bănuiesc că este vorba de PUD.

Deci, indiferent că proiectul meu de casă va respecta întrutotul celelalte cerinţe din Regulamentul local (retrageri, înălţime etc), terenul este 16x18, intravilan, este foarte probabil ca, pentru cei 10 m diferenţă, să mi se ceară să fac PUD.

Există vreo posibilitate legală să evit acest PUD? Are vreo relevanţă faptul că în Reg. General de Urbanism supraf. minimă pt. construcţii izolate este de min. 200mp? M-ar ajuta o audienţă, în care să explic arhitectului şef că proiectul de casă va respecta strict toate condiţiile de construire, iar loturile vecine cu mine, având deja construcţii, sunt identice ca suprafaţă?
Este Regulamentul Local ,,mai tare" decât Regulamentul General?

Vă mulţumesc!
Ultima modificare: Vineri, 24 Martie 2017
sim92, utilizator

Alte discuții în legătură

Teren neconstruibil dpdv al deschiderii la strada (conform cert. urbanism) webknight webknight Buna ziua, conform Cert. Urbanism pentru construire primit de la Primaria Constanta, terenul meu este neconstruibil dpdv al deschiderii la strada(Conform ... (vezi toată discuția)
Teren deschidere 10 m - e permisa construirea? rmirela16 rmirela16 Se poate construi pe un teren cu deschidere 10m?Ce ar trebui sa ceara primaria, PUD sau PUZ? (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie ionutz_4you ionutz_4you Salut am si eu o problema la care caut un raspuns. Parintii mei au o casa pe un teren de 240 mp in Bucuresti, in spatele casei au un loc liber de 75mp, la care ... (vezi toată discuția)