avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere program de munca pe motive medicale la 6 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere program de munca pe motive medicale la 6 ore/zi

As dori sa aflu daca exista posibilitatea reducerii programului de munca de la 8ore/zi la 6 ore/zi, din motive medicale (afectiune a coloanei vertebrale care contraindica imobilizarea prelungita pe scaun, la birou), fara ca aceasta reducere a programului sa duca la scaderea venitului. Daca da, as dori sa stiu ce procedura legala ar trebui urmata in acest sens (acte doveditoare de la medicul curant, evaluare prin comisia de expertiza a muncii, etc.). Este nevoie de concediu medical pt. a acoperi diferenta de 2 ore, de la 8 la 6 ore/zi? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 17 Februarie 2017
Eu am o adeverinta medicala de la medicul specialist si medicul de familie pentru reducerea timpului de lucru (cazul meu este putin diferit, sunt insarcinata si am unele probleme cu sarcina).
Angajatorul mi-a acceptat-o. Sunt platita pentru program intreg, dar stau doar 6 ore.
Atat medicul specialist, cat si cel de familie mi-au spus ca adeverinta este valabila pe toata durata sarcinii. Angajatorul nu mi-a cerut concediu medical in locul adeverintei.
Varianta indicata de Kitte se aplica doar in cazul femeilor insarcinate sau care au nascut.
Nu exista obligatia angajatorului sa procedeze in acest fel (sa reduca timpul doar in baza unei adeverinte med., cu pastrarea dr. salariale) decat in aceste cazuri.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Variantele prezentate mi-au fost foarte utile. Toate cele bune, succese si sanatate va doresc!
in aceasta situatie se poate lua si concediu de odihna pt cele 6h?
Salariatii incadrati cu timp partial are dreptul la minim 20de zile lucratoare de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea timpului de lucru pentru incapacitate temporara de lucru mihai52 mihai52 Buna seara, sotia mea a fost diagnosticata cu TBC in urma cu trei luni, a fost in CM pana in data de 30 septembrie, iar acum s-a intors la serviciu. Are ... (vezi toată discuția)
Reducerea timpului de munca katica katica Pentru a nu trimite salariatii in somaj tehnic, s-a hotarat reducerea timpului de munca de la 8 ore la 4 ore. Se fac acte aditionale la CIM , se trece ... (vezi toată discuția)
Program redus de lucru Mihnea37 Mihnea37 Buna ziua, Am fost diagnosticat cu hernie de disc la coloana cervicala neoperabil inca. Pentru cine cunoaste,starile date de aceasta hernie (capatata tot din ... (vezi toată discuția)