avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
fluturas66 a scris:

nulitatile exprese pot fi absolute sau relative...nu stiu sa fie vreo prezumtie...

Acea clasificare e facuta in functie de caracterul normei incalcate la incheierea actului nul(de ordine publica sau dispozitiva)...sa reformulez : pt. nulitatile exprese, legea instituie o prezumtie relativa de vatamare sau o prezumtie absoluta de vatamare?
rino83 a scris:

fluturas66 a scris:

nulitatile exprese pot fi absolute sau relative...nu stiu sa fie vreo prezumtie...

Acea clasificare e facuta in functie de caracterul normei incalcate la incheierea actului nul(de ordine publica sau dispozitiva)...sa reformulez : pt. nulitatile exprese, legea instituie o prezumtie relativa de vatamare sau o prezumtie absoluta de vatamare?

presupun ca o prezumtie relativa , prezumtiile absolute sunt destul de rar intalnite si ar fi inechitabil sa fie prezumtie absoluta care nu ar permite sa se faca proba lipsei vatamarii , iar in unele cazuri vatamarea ar putea sa lipseasca
Intrebare : la jonctiunea posesiilor -posesia unui imobil transmis printr-un act lovit de nulitate absoluta e valabila? In Barsan scrie ca nu, dar am inteles de la colegi la licenta ca Boroi ar fi de parere ca se poate folosi si posesia asta.
Ayaz a scris:

Cum faceti sa scapati de emotiile astea???!!! M-au napadit si mai tare acum ca m-am vazut pe lista cu repartizarile.:stunned::( Acum chiar nu mai stiu nimic si nici nu mai pot sa mai citesc ceva sau sa fac vreo grila.#-o

Muuuuulta bafta tuturor siii...si sper sa ne intalnim pe culoarele INM-ului!:) (poate ma deblochez pana atunci:(():luck::luck::luck::worthy:

P.S. E cineva pe-aici repartizat la Cantemir?

Edit: Bine ai revenit, Executron, ai adus un val de aer curat si suflu nou pe-aici! Multa bafta iti doresc!:luck::luck::luck:

Salut tuturor!
Revin si eu, cu un mesaj care se vrea de incurajare. Eu am dat la inm o sg data in 2008 si aceleasi senzatii le-am avut si eu, de panica, anxietate, sentimentul ca nu mai stiu nici cele mai elementare lucruri, practic ca ma duc degeaba la examen. Sunt absolut normale, dar trebuie sa le tineti sub control. E sansa voastra, ati muncit enorm si acum e momentul sa va valorificati munca! Toata lumea e in aceeasi situatie si conteaza f mult atitudinea. Trebuie sa spuneti : am invatat enorm, ma duc si fac. Merg si eu acum la supraveghere si parca imi revin sentimentele de atunci:( Totul depinde numai de voi, multa putere de concentare si cat mai putine emotii, sa auzim numai de bine=D>
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
amy22, utilizator
fluturas66 a scris:

Intrebare : la jonctiunea posesiilor -posesia unui imobil transmis printr-un act lovit de nulitate absoluta e valabila? In Barsan scrie ca nu, dar am inteles de la colegi la licenta ca Boroi ar fi de parere ca se poate folosi si posesia asta.

Barsan citeaza dintr-o decizia a fostului TS .A raspunde afirmativ nu ar insemna practic sa se dea eficienta juridica unui act nul absolut intr-un mod neprevazut de lege ?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)