avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
cori_247 a scris:

Tatal din afara casatoriei (ca ascendent privilegiat) ce cota din succesiune primeste daca exista si un tata si o mama firesti?
Nu am inteles deloc mostenirile, m-au omorat!

Adoptatorul cu efecte restranse primeste aceeasi cota ca si parintii firesti...1/3, daca nu sunt descendenti sau colaterali privilegiati...daca adoptia e cu efecte depline, adoptatorul culege totul, fiindca raporturile de rudenie ale adoptatului cu rudele sale firesti inceteaza.
rino83 a scris:

cori_247 a scris:

Tatal din afara casatoriei (ca ascendent privilegiat) ce cota din succesiune primeste daca exista si un tata si o mama firesti?
Nu am inteles deloc mostenirile, m-au omorat!

Adoptatorul cu efecte restranse primeste aceeasi cota ca si parintii firesti...1/3, daca nu sunt descendenti sau colaterali privilegiati...daca adoptia e cu efecte depline, adoptatorul culege totul, fiindca raporturile de rudenie ale adoptatului cu rudele sale firesti inceteaza.

adica in acest caz fiecare parinte ia 1/3 din cota lor de 1/2 ( 1/2 le revine parintilor daca sunt 2 sau 1/4 daca e un singur parinte )
Salut.
Prin 2008 la penal a fost o intrebare de genul:
Poate fi obiectul material al abuzului de incredere:
a.....
b. o suma de bani .... (asta era corect)
c. un imobil prin destinatie

Aveti idee de ce nu s-a validat c?
Multumesc anticipat!
mihai s. a scris:

Salut.
Prin 2008 la penal a fost o intrebare de genul:
Poate fi obiectul material al abuzului de incredere:
a.....
b. o suma de bani .... (asta era corect)
c. un imobil prin destinatie

Aveti idee de ce nu s-a validat c?
Multumesc anticipat!

Verifica din nou raspunsul corect este c.
Niste griel, ale caror raspunsuri nu le inteleg...daca s-au mai dezbatut, imi cer scuze anticipat...macar de le-as intelege in al 12-lea ceas :

In fapt inculpatul (X) l-a determinat pe autorul (Y) unui furt sa sustraga bunuri apartinand unei societati comerciale, facandu-i totodata promisiunea ca va cumpara bunurile furate de la el. Dupa consumarea faptei, inculpatul a cumparat bunurile la un pret mai mic. In speta inculpatul a savarsit :
a) instigare la infractiunea de furt si infractiunea de tainuire in calitatea de autor, aflate in concurs:
b) numai instigare la infractiunea de furt
c) numai infractiunea de tainuire

RASPUNS CORECT: b)

X, inarmat cu un cutit, a oprit noaptea pe strada 3 tineri si, amenintandu-i , le-a cerut sa predea banii pe care ii aveau asupra lor. Apoi, X a solicitat unuia dintre cei trei(pe care il cunostea) sa vina la domiciliul sau cu suma de 800 lei pt ca altfel il va reclama pt un viol savarsit de acesta in urma cu un an. Tanarul s-a prezentat dupa 3 zile si i-a remis suma ceruta. In raport de cele prezentate, X va raspunde penal pentru:

a) infractiunea de talharie in forma calificata
b) 3 infractiuni de talharie in forma calificata (de o persoana avnad asupra sa o arma, in timpul noptii si intr-un loc public), aflate in concurs ideal
c) 3 infractiuni de talharie aflate in concurs real cu infractiunea de santaj prevazuta in art. 194 alin 1 si 2 C.P.

RASPUNS CORECT: c)

I-as ramane tare recunoscator celui care ar putea jusitfica raspunsurile date, fiindca eu nu reusesc sa sesizez in ce sta motivatia acestor raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)