avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
[quote]Faptul ca lui X i s-a retinut participarea sub forma instigarii exclude si posibilitatea retinerii infractiunii de tainuire[/quote]

Pai nu :). In situatia noastra X poate fi atat complice cat si instigator. CUM ESTE complice deoarece a ajuns la un acord INAINTE de savarsirea infractiunii cu Y atunci nu exista tainuire (tainuirea presupune acordul DUPA savarsirea infractiunii).

[quote]

Aaa am inteles problema. Eu cred ca e vorba de interpretarea variantelor grilelor. Varianta c, cea corecta, in primul rand este singura care are in continut si concursul real cu santaj si in al doilea rand, consider ca mentionand "infractiunea de talharie" nu trebuie sa ne duca cu gandul doar la varianta simpla, tip ci aceasta formularea poate include si variantele agravate, cum sunt in cazul de fata.

Am stabilit ca este complice, nu a tainuit, observam ca X l-a si instigat pe Y sa savarseasca infractiunea. Cum complicitatea (mai putin grava) este absorbita de instigare (care pana la urma e "autorul moral" al infractiunii) atunci ne ramane dar instigarea.

Nu exista talharie in forma calificata, e doar o forma agravata a infractiunii.
Referitor la prima grila nu s-a realizat continutul infractiunii tip de tainuire. Cel putin asa imi explic eu...;)
Ok, prima am inteles-o, dar a doua tot m-a lasat nedumerit...cred ca trebuia sa nuanteze (talharie in forma agravata) asa cum a facut la b).
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
rino83, utilizator
Raspunsul a fost contestat si grila a fost anulata.Ce imi scapa?

In cazul in care s-a dispus revocarea lib conditionate, pedeapsa pt infr. savarasita ulterior si restul de pedeapsa ramas de executat din pedeapsa anterioara:
a)se contopesc putandu-se aplica un spor de pana la 5 ani
b)se contopesc putandu-se aplica un spor de pana la 7 ani
c)se cumuleaza fara a se putea aplica un spor

2007. G2.57
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
adrin, utilizator
a?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)