infractiunea deincercare de a determina marturia mincinoasa, reprezinta o incriminare distincta a:
a) tentativei de instigare la infr de marturie mincinoasa
b) instigarii la infr de marturie mincinoasa
c) instigarii la infr de marturie mincinoasa neurmata de executare
In materia rasp civ contractuale, evaluarea judiciara a despagubirilor presupune:
a) acoperirea pierderii efectiv suferite, cat si a castigului pe care creditorul l-a putut realiza
b)acoperirea, in principiu, a prejudiciului previzibil la momentul inch contr
c) repararea atat a prej direct, cat si a celui indirect.
L prima e "a" cred..stiu ca daca persoana face efetiv marturia mincinoasa atunci cel care a determinat va raspunde pentru instigare....deci ma gandesc ca in cazul nostru este o tentativa de instigare...
La a 2a in barem parca e A si B...eu am gresit grila am pus doar "a"....dar citind in carte ma intreb de ce nu e doar B cat timp in materie contractuala debitorul raspunde doar pt prejudiciul previzibil la mom inch contractului. Singura execptie fiind dolul unde se aplica regula de la pct a.
vio23 a scris:
infractiunea deincercare de a determina marturia mincinoasa, reprezinta o incriminare distincta a:
a) tentativei de instigare la infr de marturie mincinoasa
b) instigarii la infr de marturie mincinoasa
c) instigarii la infr de marturie mincinoasa neurmata de executare
In materia rasp civ contractuale, evaluarea judiciara a despagubirilor presupune:
a) acoperirea pierderii efectiv suferite, cat si a castigului pe care creditorul l-a putut realiza
b)acoperirea, in principiu, a prejudiciului previzibil la momentul inch contr
c) repararea atat a prej direct, cat si a celui indirect.
L prima e "a" cred..stiu ca daca persoana face efetiv marturia mincinoasa atunci cel care a determinat va raspunde pentru instigare....deci ma gandesc ca in cazul nostru este o tentativa de instigare...
La a 2a in barem parca e A si B...eu am gresit grila am pus doar "a"....dar citind in carte ma intreb de ce nu e doar B cat timp in materie contractuala debitorul raspunde doar pt prejudiciul previzibil la mom inch contractului. Singura execptie fiind dolul unde se aplica regula de la pct a.
eu am luat la prima c), nu-mi pot imagina cum poate exista tentativa la instigare in conditiile in care exista instigare neurmata de executare..
la a doua am luat numai b)...in barem intr-adevar rasp este a),b)....sa citit motivarea contestatiei la grila asta daca vreti sa va amuzati....