avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
vio23 a scris:

infractiunea deincercare de a determina marturia mincinoasa, reprezinta o incriminare distincta a:
a) tentativei de instigare la infr de marturie mincinoasa
b) instigarii la infr de marturie mincinoasa
c) instigarii la infr de marturie mincinoasa neurmata de executare

In materia rasp civ contractuale, evaluarea judiciara a despagubirilor presupune:
a) acoperirea pierderii efectiv suferite, cat si a castigului pe care creditorul l-a putut realiza
b)acoperirea, in principiu, a prejudiciului previzibil la momentul inch contr
c) repararea atat a prej direct, cat si a celui indirect.

L prima e "a" cred..stiu ca daca persoana face efetiv marturia mincinoasa atunci cel care a determinat va raspunde pentru instigare....deci ma gandesc ca in cazul nostru este o tentativa de instigare...
La a 2a in barem parca e A si B...eu am gresit grila am pus doar "a"....dar citind in carte ma intreb de ce nu e doar B cat timp in materie contractuala debitorul raspunde doar pt prejudiciul previzibil la mom inch contractului. Singura execptie fiind dolul unde se aplica regula de la pct a.
Salut
toate bagajele o sa le lasi in fata la "catedra" sau pe langa fereastra.
vei primi o sticla cu apa plata si eventual un pix de culoare neagra.
fara telefon mobil bla, bla, bla.............
vi se face instructajul deja clasic referitor la conditiile pe care trebuie sa le respectati in timpul examenului.
in ceea ce priveste tinuta, pentru prima proba ar fi bine sa ai ceva comod in care sa te simti bine sau foarte bine (valabil si pentru proba de logic). Dupa, lucrurile incep sa se mai schimbe pt ca vei avea nevoie de un costum OBLIGATORIU
In rest ce pot sa-ti spun
Ai nevoie de mult noroc, de o zi in care sa te simti bine, sa te concentrezi pt ca daca ai invatat nu ai cum sa nu te descurci.
Anul trecut si eu am trecut prin experienta INM. Eu unul am scapat de examenul asta pt ca am intrat.
Daca mai ai ceva intrebari, acum pe ultima suta, cu mare placere.
Multa bafta joi, si nu numai joi
Doamne ajuta
Succes!!!
Multumesc foarte mult, Cristian, acestea sunt doar niste detalii, dar e bine sa le stii. Te felicit pt reusita ta la INM si multumesc mult pt urari, sper sa am bafta joi si sa-ti calc pe urme. Doamne ajuta!:worthy::luck:
Baremul va fi afisat si pe net ? Cat de repede?
fluturas66 a scris:

vio23 a scris:

infractiunea deincercare de a determina marturia mincinoasa, reprezinta o incriminare distincta a:
a) tentativei de instigare la infr de marturie mincinoasa
b) instigarii la infr de marturie mincinoasa
c) instigarii la infr de marturie mincinoasa neurmata de executare

In materia rasp civ contractuale, evaluarea judiciara a despagubirilor presupune:
a) acoperirea pierderii efectiv suferite, cat si a castigului pe care creditorul l-a putut realiza
b)acoperirea, in principiu, a prejudiciului previzibil la momentul inch contr
c) repararea atat a prej direct, cat si a celui indirect.

L prima e "a" cred..stiu ca daca persoana face efetiv marturia mincinoasa atunci cel care a determinat va raspunde pentru instigare....deci ma gandesc ca in cazul nostru este o tentativa de instigare...
La a 2a in barem parca e A si B...eu am gresit grila am pus doar "a"....dar citind in carte ma intreb de ce nu e doar B cat timp in materie contractuala debitorul raspunde doar pt prejudiciul previzibil la mom inch contractului. Singura execptie fiind dolul unde se aplica regula de la pct a.

eu am luat la prima c), nu-mi pot imagina cum poate exista tentativa la instigare in conditiile in care exista instigare neurmata de executare..
la a doua am luat numai b)...in barem intr-adevar rasp este a),b)....sa citit motivarea contestatiei la grila asta daca vreti sa va amuzati....

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)