avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
vio23 a scris:

fluturas66 a scris:

vio23 a scris:

infractiunea deincercare de a determina marturia mincinoasa, reprezinta o incriminare distincta a:
a) tentativei de instigare la infr de marturie mincinoasa
b) instigarii la infr de marturie mincinoasa
c) instigarii la infr de marturie mincinoasa neurmata de executare

In materia rasp civ contractuale, evaluarea judiciara a despagubirilor presupune:
a) acoperirea pierderii efectiv suferite, cat si a castigului pe care creditorul l-a putut realiza
b)acoperirea, in principiu, a prejudiciului previzibil la momentul inch contr
c) repararea atat a prej direct, cat si a celui indirect.

L prima e "a" cred..stiu ca daca persoana face efetiv marturia mincinoasa atunci cel care a determinat va raspunde pentru instigare....deci ma gandesc ca in cazul nostru este o tentativa de instigare...
La a 2a in barem parca e A si B...eu am gresit grila am pus doar "a"....dar citind in carte ma intreb de ce nu e doar B cat timp in materie contractuala debitorul raspunde doar pt prejudiciul previzibil la mom inch contractului. Singura execptie fiind dolul unde se aplica regula de la pct a.

eu am luat la prima c), nu-mi pot imagina cum poate exista tentativa la instigare in conditiile in care exista instigare neurmata de executare..
la a doua am luat numai b)...in barem intr-adevar rasp este a),b)....sa citit motivarea contestatiei la grila asta daca vreti sa va amuzati....

din ce an e grila 2? sa citesc si eu motivarea
Multa bafta tuturor! Grija mare, concentrare maxima, si sa auzim numai vesti bune! Sa ne ajute Dumnezeu sa trecem cu bine de hopul asta!
:hugall:
Fug sa prin autobuzul! Pe maine, zic!:D
In codul penal comentat fapta e vazuta tot ca o tentativa la instigare. Explicatia e probabil in periculozitatea faptei...daca luam instigare neurmata de executare nu ar mai fi avut logica existenta art seperat si pedeapsa ar fi fost foarte mica.
Mai mult fapta trebuie realizata prin constrangere ori corupere, daca fapta nu se realizeaza in aceste moduri atunci ai intradevar instigare neurmata de executare.
Te rog zi-mi in ce set de grile e intrebarea cu privire la despagubiri ca nu mai tin minte, sa pot sa ma uit si eu la explicatie.
Multumesc si bafta tuturor
Am intrat sa va spun muuuuuuuuuuuuuuuuulta bafta! Sa dea Domnu sa luati toti cei de aici examenu! Veti fi in gandurile mele maine! Si eu am emotii pentru voi. :luck:
vio23 a scris:

infractiunea deincercare de a determina marturia mincinoasa, reprezinta o incriminare distincta a:
a) tentativei de instigare la infr de marturie mincinoasa
b) instigarii la infr de marturie mincinoasa
c) instigarii la infr de marturie mincinoasa neurmata de executare

In materia rasp civ contractuale, evaluarea judiciara a despagubirilor presupune:
a) acoperirea pierderii efectiv suferite, cat si a castigului pe care creditorul l-a putut realiza
b)acoperirea, in principiu, a prejudiciului previzibil la momentul inch contr
c) repararea atat a prej direct, cat si a celui indirect.

te referi cred la grila aia de la inm nu mai stiu din ce an....
intr-adevar in toate cartile se vorbeste despre revocarea de drept, insa in art 840 c. civ se prevede:"prescriptia act in revocare se implineste in 30 de ani de la nasterea fiului"
asta este explicatia pentru raspunsul ala, cred....desi nu inteleg pentru ca tot codul spune ca se revoca de drept donatia pt surven de copil(ceea ce duce la concluzia ca este necesara o actiune in constatarea revocarii de drept, care este prescriptibila)#-o
sincer nu stiu cum este in practica....si eu am gresit-o

La a 2-a grila puteam sa jur ca a) si b) sunt corecte...doar in materia raspunderii civile delictuala se repara atat prejudiciul previzibil cat si cel imprevizibil...in materai rasp. civ . contractuale este supus repararii doar prejudiciul previzibil la momentul incheierii contractului...

La aia cu donatia, stiam ca termenul de 30 de ani prescrie doar dreptul de a solicita restituirea donatiei...revocarea opereaza de drept si fiind o actiune in constatare poate fi formulata oricand, dar dupa 30 de ani de la nasterea copilului nu mai vad scopul pt care s-o invoci daca ti se va respinge cererea privind restituirea obiectului donatiei.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)