vio23 a scris:
infractiunea deincercare de a determina marturia mincinoasa, reprezinta o incriminare distincta a:
a) tentativei de instigare la infr de marturie mincinoasa
b) instigarii la infr de marturie mincinoasa
c) instigarii la infr de marturie mincinoasa neurmata de executare
In materia rasp civ contractuale, evaluarea judiciara a despagubirilor presupune:
a) acoperirea pierderii efectiv suferite, cat si a castigului pe care creditorul l-a putut realiza
b)acoperirea, in principiu, a prejudiciului previzibil la momentul inch contr
c) repararea atat a prej direct, cat si a celui indirect.
te referi cred la grila aia de la inm nu mai stiu din ce an....
intr-adevar in toate cartile se vorbeste despre revocarea de drept, insa in art 840 c. civ se prevede:"prescriptia act in revocare se implineste in 30 de ani de la nasterea fiului"
asta este explicatia pentru raspunsul ala, cred....desi nu inteleg pentru ca tot codul spune ca se revoca de drept donatia pt surven de copil(ceea ce duce la concluzia ca este necesara o actiune in constatarea revocarii de drept, care este prescriptibila)#-o
sincer nu stiu cum este in practica....si eu am gresit-o
La a 2-a grila puteam sa jur ca a) si b) sunt corecte...doar in materia raspunderii civile delictuala se repara atat prejudiciul previzibil cat si cel imprevizibil...in materai rasp. civ . contractuale este supus repararii doar prejudiciul previzibil la momentul incheierii contractului...
La aia cu donatia, stiam ca termenul de 30 de ani prescrie doar dreptul de a solicita restituirea donatiei...revocarea opereaza de drept si fiind o actiune in constatare poate fi formulata oricand, dar dupa 30 de ani de la nasterea copilului nu mai vad scopul pt care s-o invoci daca ti se va respinge cererea privind restituirea obiectului donatiei.