avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua - plecare de acasa cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua - plecare de acasa cu copilul

Soția mea a plecat de acasă cu tot cu băiatul de 3 ani după niște bârfe auzite la serviciu dar nefiind nimic adevărat.acum nu mă mai lasă să îmi văd băiatul sa îl iau înapoi la mine acasă.dacă merg la politie și depun plângere ca a părăsit domiciliul conjugal am vreo șansă să îmi iau copilul înapoi?va multumesc
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 20:32, 7 Aprilie 2017
Eu am incercat sa va fac sa intelegeti contextul emotional actual al sotiei si ca - in acest moment - cel mai indicat este sa incercati o rezolvare amiabila in beneficiul copilului. Aceasta e calea cea mai usoara, caci a va adresa instantei inseamna sa aveti o prima decizie cel mai devreme in iunie.
Mergeti si luati copilul acasa.
Daca mama nu sta cu copilul, nu are nici un sens sa il lase asa aiurea, cu cine are chef insa sa impiedice accesul tatalui la copil.
De asemenea nu mi se pare normal sa iei copilul din mediul lui si sa il duci brusc la bunici. Nu e ok sa folosesti copilul ca sa-l pedepsesti pe celalalt.
Unde se va ajunge cu comportamentul asta, castiga cel care ia primul copilul si fuge cu el din casa? Minorul nu are drepturi, sentimente?
Mergeti si luati baiatul acasa, daca socrii refuza sa va deschida usa sunati la politie sa vina sa va ajute sa va recuperati copilul. Sau asteptati sa iasa cu el in parc si mergeti si il luati acasa si cu minorul in casa deschideti actiune de stabilire a domiciliului la dumneavoastra si aveti sanse in plus sa castigati.
Adulti fiind si mai ales parinti ma astept la mai multa responsabilitate si mai mult discernamant.

A actiona la nervi si a cauta razbunari personale nu duce la rezolvare ci la escaladarea conflictului.

Intre 2 adulti nu ar fi o problema, insa cand la mijloc e un copil situatia se schimba si mi se pare absolut iresponsabil sa recomanzi ca fiecare parinte sa vina si sa si ia cu forta propriul copil de la celalalt parinte, in dispretul oricarei legi, a oricarei autoritati si a oricarui respect in primul rand fata de copil si in al doilea rand chiar fata de propria persoana.
daca vreti sa puneti punct definitiv casniciei si sa va asigurati de un razboi de durata in detrimentul copilului, mergeti la politie, mergeti in instanta, mergeti si luati copilul cu forta de la bunici. Daca insa va iubiti sotia si mai vreti sa dati o sansa casniciei, mergeti dupa ea. Atentie la atitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu ma lasa sa-mi vad fetita ContSters294305 ContSters294305 Buna ziua, vineri seara sotia si-a luat bagajele si a plecat de acasa inpreuna cu fetita la maicasa, eu am oprit baiatul (sunt gemeni). Azi am vorbit la tel. ... (vezi toată discuția)
Parasirea domicililui Plumb979@gmail Plumb979@gmail Mia luat fetita 1an si 7luni de acasa si baiatu de8 ani ia dus la parinti ei fara sa stiu eram in timpul servicilui ea a mai stat 4zile si a plecat si ea ca sa ... (vezi toată discuția)
Soția îi interzice copilului să vorbească cu mine. ce soluții legale ar fi pentru a scoate copilul de sub influența ei? mika2010 mika2010 Buna ziua! Va rog să-mi dați un sfat referitor la următoarea situație. Locuiesc cu soția și copilul minor (9 ani). În ultimul an au intervenit ... (vezi toată discuția)