avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Relatii de munca asigurari sociale
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Relatii de munca asigurari sociale

Buna ziua! Daca un angajator, in baza Legii 85/2016, a depus la Casa Judeteana de Pensii o declaratie rectificativa cu privire la un fost angajat al sau, ce acte doveditoare in acest sens are obligatia angajatorul sa inmaneze fostului angajat, actulmente pensionar ? Va multumesc anticipat pentru atentia si raspunsul acordat.
Cel mai recent răspuns: Peterfi , utilizator 09:59, 8 Aprilie 2017
Am incercat sa solicit asa ceva, dar din pacate am fost refuzat, spunandu-mi-se ca acea adeverinta (anterior prezentata) mi-e suficient. Cum as putea proceda in continuare ?
Am expediat o petitie prin eMail catre Ministerul Educatiei Nationale. Am procedat bine ?
Puteti sesiza si Inspectia Muncii.

HG 500/2011
art.8
...
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....

art.9
...
(5) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei refuzul angajatorilor de a elibera documentele solicitate de către salariat şi prevăzute la art. 8 alin. (4^1) şi (4^2).

(6) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor angajatorilor persoane fizice sau juridice de drept privat şi autorităţilor/instituţiilor publice se fac de către inspectorii de muncă.
....
OK ! Merci mult, mult de tot .. =D> :thumbup:
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2017
Peterfi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, ca angajator, sunt obligat să eliberez o adeverinţă ... PCVS PCVS Bună ziua, Ca angajator, sunt obligat să eliberez o adeverinţă de stagiu cotizare pe perioada 1988-2023, dacă există cartea de muncă cu sporurile ... (vezi toată discuția)
Pensie care nu cuprinde retribuirea in acord global. andriana1 andriana1 Buna ziua! Sunt pensionata de cateva luni.Azi ,facand ordine prin hartii, am gasit fluturasii de salariu pentru cativa ani. Uitandu ma mai atenta, am vazut ca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru dosarul de pensionare danpoe danpoe Buna ziua, In perioda 1986 - 1993 am fost angajat la o intreprindere din Bucuresti; incepand cu 1987 si pana in 1993 (cand m-am transferat la alta ... (vezi toată discuția)