avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce este de făcut atunci când executorul nu mai are ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce este de făcut atunci când executorul nu mai are ce face?

În urmă cu doi ani am câştigat un proces civil cu o editură. Hotărârea este definitivă şi executorie, editura fiind obligată să-mi restituie o sumă mare de bani pt neîndeplinirea serviciului prevăzut în contract.
Când li s-a comunicat Hotărârea, şi-au luat mobilierul şi angajaţii şi au dispărut, iar peste câteva luni şi-au deschis o altă firmă (a patra) cu acelaşi nume de editură.
Executorul mi-a spus că au pe urmele lor alţi doi executori şi că le sunt blocate conturile bancare.
Aşadar, se pare că acesta este un nărav al celor de la editură, de-a lăsa în urmă un şir de conturi blocate, de persoane înşelate, şi să deschidă altă şi altă firmă.
Stând cu Hotărârea judecătorească în mână, în care instanţa s-a pronunţat împotriva editurii, şi nu a administratorilor ei - care şi azi îşi văd liniştiţi şi zâmbitori de treburi, fac lansări de carte, chiar sponsorizează pe alţii - ce am eu de făcut în acest caz ca să-mi recuperez banii? Pot primi un sfat, vă rog?
Mulţumesc!
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2017
LiaV, utilizator
ce o fi atata de complicat? firma respectiva are o obligatie impusa de o sentinta, logic ca in spate sunt niste oameni care sunt responsabili si a caror identitate se poate afla de la registrul comertului. nu-mi trebuie facultate de drept si stagiatura si alte cele ca sa inteleg atata lucru. si marii judecatori si executori stau ca niste catei cu coada intre picioare in fata unei situatii de genul. cata incapacitate...
avnic a scris:

Daca nu exista bunuri mobile,imobile ,conturi bancare care sa poata fi poprite, sentinta respectiva nu poate sa fie pusa in executare.Practic nu aveti alta modalitate de recuperare a sumei respective.

pai daca oamenii care au fost in spatele firmei de executat inca publica carti sub alta firma, logic ca exista conturi si bunuri pe care se poate face executarea...

Aşa rămâne situaţia la noi în ţară! La noi o firmă, în ciuda faptului că e administrată de o fiinţă umană, poate să-ţi încaseze o sumă mare pt un serviciu, printr-un contract semnat/ştampilat, şi să nu fie nicio problemă dacă dispare fără să-şi onoreze angajamentul.
Aşa mi-a spus comisarul specializat pe înşelăciuni. La noi firma e una, persoana care o administrează, alta.
Dar nimeni nu-ţi spune că dacă dai în judecată respectiva firmă, ar fi ca şi când ai da în judecată o piatră care ţi-a spart capul.
Am depus plângere penală împotriva celui care a semnat cu mine contractul, dovedindu-se că nu avea în acel moment nicio funcţie în firmă. Dar şi în acest caz are scăpare, pt că putea fi împuternicit verbal s-o facă!!!
Ce-i rămâne atunci omului furat în mod grosolan? Să îşi facă singur dreptate? Aici te aduc legile de azi?
Hotararea obtinuta poate sa fie pusa in executare pentru bunurile societatii respective,nu pot sa fie executate bunuri apartinanand altei persoane fizice sau juridice.Daca exista o alta solutie executorul judecatoresc ar fi gasit varianta legala.
Cei cu firma au sediul într-o vilă. Tot mobilierul, computerele şi angajaţii erau sus. Când au aflat de Hotărârea judecătorească, le-au mutat la demisol. Le-au ascuns, de fapt, pt că executorului i s-a spus că nu stă nimeni acolo. Omul de la firma de curierat mi-a spus însă că sunt acolo jos, că-şi continuă activitatea, dar pe ascuns, şi că şi lui îi răspund greu la telefon.
Care executor judecătoresc se apucă să verifice fişele de inventar ca să descopere de care firmă aparţin mijloacele fixe, din moment ce au mai avut alte firme înainte?

Alte discuții în legătură

Bună ziua dacă am câștigat un proces civil în care pârâtul ... omkkap omkkap Bună ziua Dacă am câștigat un proces civil în care pârâtul trebuie sa mi acorde o suma de bani, dar în decizia judecătorească nu este specificat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se da urmatoarea speta, la data de xx.xx.xxx intre ... S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L Buna ziua, Se da urmatoarea speta, La data de xx.xx.xxx intre 2 parti, una societate comerciala cealalta persoana fizica se incheie un contract de furnizare ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara koreh silvia koreh silvia Buna ziua! Am o intrebare la dumneavoastra.Fostul concubin are de platit la fetita pe care o avem impreuna 178 lei pensie alimentara in fiecare luna.Si-a dat ... (vezi toată discuția)