buna! duminica pe data de 21 mi-a fost retinut permisul pt viteza,era restrictie d 50 si eu aveam 104.fiind incepatoare si avind permisul p 8 luni nu am stiut sa obiectez nimic.am primit 90 zie d retinere a permisului si dovada d 15 zile si o amenda d 270 in 48 ore.amenda am platito si am semnat si procesul verbal.va rog sa imi supuneti daca pot face conestatie.am inteles de la cineva ca se pote face o verificare metrologica,nu stiu prea bine despre ce este vorba .va rog sa imi spuneti ce pot face.astept un raspuns cit mai repede ca imi expira dovada si nu mai pot fac nimic. va multumesc!
Da este dreptul dvs. de a contesta. Aceasta se face la Judecatoria din raza localitatii unde a fost savarsita contraventia.
Cred ca ati avea castig de cauza daca agentul constatator nu mentionat in procesul verbal de contraventie daca apartul radar a fost verificat si care este seria si numarul acestuia. Contestatia se efectueaza in termen de 15 zile de la data primirii p.v. Totusi este bine ca sa va reprezinte un avocat.
Puteti solicita si o verificare a aparatului radar care a inregistrat viteza masinii pe care ati condus-o, solicitand prezentarea dovezilor privind omologarea metrologica a aparatului la data incheierii p.v. asa cum au spus colegul.
Succes!
Buna seara! Conform O.G. 2/2001 "Privind regimul juridic al contraventiilor" puteti face plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia. Inaintati contestatia la judecatoria din raza localitatii unde ati savarsit "abominabila" fapta:) Criticati procesul verbal pentru aspecte ce tin de nelegalitate si netemeinicie,specificand ca situatia retinuta prin acesta nu este conforma cu realitatea... asta doar daca nu ati recunoscut la capitolul mentiuni.
In acest sens vedeti cazurile de nulitate absoluta ale unui proces verbal, prevazute de art 16 si urmatoarele din O.G. 2... poate cine stie, aveti noroc si a gresit agentul ceva la intocmirea processului verbal :) Apoi solicitati ca probe urmatoarele acte: dovada ca agentul constatator era in timpul serviciului (ordinul de deplasare), dovada ca poseda atestat de operator radar, dovada ca aparatul radar era omologat si verificat metrologoc. Statistic vorbind, sunt sanse relativ mari ca unul dintre aceste elemente sa nu fie in regula! Vedeti si dispozitiile normei de metrologie legala NML 021– 05, poate va mai inspirati si de acolo.
Daca nu sunteti lamurita in urma sugestiilor noastre solicitati totusi sprijinul unui avocat sau consilier juridic.
Succes!
In afara celor aratate de dl.avocat,care sunt deosebit de pertinente,mi se pare interesanta lipsa inregistrarii foto a autoturismului dvs.,cu tot ce este inscris pe aceasta: data,ora,viteza.De asemeni este elocventa balbaiala agentului cand a fost vorba despre cunatumul vitezei inregistrate de aparatul radar.
Pentru iudits!
Este motiv clar de contestatie si este de bine pentru dvs.
Aveti in atentie cele de mai sus, avand in vedere ca nu se vede bine pe camera
Mult succes!.
Puteti contesta procesul verbal de contraventie, pt ca nu aveti nimic de pierdut. Cine stie, poate aveti sansa ca agentul constatator sa nu depune actele solicitate de catre dumneavoastra si veti avea posibilitatea sa va fie admisa plangerea.
De asemenea daca aveti nevoie de permis acum, cu ajutorul plangerii veti putea utiliza permisul pana la solutionarea irevocabila a plangerii.
Contestatie radar
mrAndreiS
Salut.
Am vazut ca sunt multi avocati inregistrati pe forum si ca in general raspund la intrebari. Am si eu cateva legate de suspendarea permisului. Deci, ... (vezi toată discuția)