avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare teren

Buna ziua. Mama mea ar vrea sa vanda un teren..tinand cont ca suntem si noi copii pe actul de propietate,trebuie sa semnam si noi la vanzare..problema este ca 2 copii sunt in tara iar alti 2 in afara tarii..mama ar vrea sa inceapa actul de vanzare cu semnatura copiilor din tara si cand vin copii din afara tarii vor semna si ei la randul lor..dar...ce se intampla daca pana vin copii din afara tarii mama decedeaza??..acel act se poate finaliza?..mai este valabil ?? Sper ca cineva ma poate ilumina..!! Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2017
lacra74, utilizator
Cel mai recent răspuns: lacra74 , utilizator 19:17, 23 Mai 2017
Bună ziua,

Vânzarea s-ar putea face și prin două acte separate, adică: în prezent, mama și copiii aflați în țară ar putea vinde dreptul lor din imobil, iar în momentul în care se vor întoarce în țară și ceilalți copii, vor putea vinde și ei, la rândul lor, cotele-părți pe care le dețin.

Mă îndoiesc însă că ar accepta cumpărătorul o asemenea modalitate de dobândire a întregului imobil (poate doar dacă este vreo rudă apropiată), pentru că după ce se va încheia primul act, el nu va avea certitudinea că va putea încheia contractul și cu restul proprietarilor.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2017
Biroul Notarial Ionascu Nicolae, Notar
La asta ma gandeam si eu, e dificil de acceptat de cumparator, dar solutia asta e singura pe care o vad in situatia data.
Trebuie sa tina seama cumparatorul si de ceva taxe suplimentare... de riscul ca ceilalti sa nu mai vanda cotele lor... mama dv. trebuie sa tina seama ca e putin probabil sa incaseze intreg pretul si tot asa.
Multumesc pt raspuns Nicu12 si AVLIL..mi-ati fost de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de vânzare-cumpãrare silvestrupatrascu silvestrupatrascu Se poate încheia un act de vânzare-cumpărare a unei mașini dacă vânzătorul nu este de față la notariat (este în străinătate) însă este de ... (vezi toată discuția)
Procura bambi.2010 bambi.2010 buna seara. pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire ... (vezi toată discuția)