avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - certificate deces si acte proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - certificate deces si acte proprietate


Ce acte sunt necesare pentru a deschide succesiune? Daca nu le am in posesie, cum se pot obtine? Se face cerere la primarie?
E vb de succesiunea dupa bunicii si tatal meu.(ultimii decedati in urma cu 4 ani)
In prezent ceilalti fii ai bunicilor (unchii mei) folosesc bunurile (terenuri, case batranesti) ramase dupa bunici si nu par interesati sa deschida succesiune.
De ce acte am nevoie pentru a deschide succesiunea si cum se pot obtine? Am nevoie de actele de proprietate sau numai certificatele de deces, rol primarie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: usernameg , utilizator 10:20, 9 Iunie 2017
Pentru dezbaterea succesiunii pe cale notariala va trebuie originalele sau copii legalizate ale actelor de proprietate, documente pe care primaria nu vi le poate elibera ( poate detine, in cel mai bun caz, copii xerox, daca vorbim de cladiri, terenuri sau autoturisme). Puteti solicita la primarie o situatie a bunurilor detinute de bunicii dvs, si, eventual, copii ale actelor de proprietate din arhiva primariei.
Asta pentru informarea dvs, pentru ca daca unchii nu prezinta originalele, aveti doua variante: instanta de judecata sau declararea ca pierdute a originalelor (pe raspunderea dvs) si solicitarea de duplicate le institutiile emitente.
Multumesc, am inteles.
Banuiesc ca in caz de instanta, ma pot adresa la orice instanta?
Ar trebui sa existe actele de proprietate pe care le-au avut bunicii mei care au mostenit (ar fi acte de mostenire, donatie vanzare-cump?) terenurile de la strabunici, oricum e vb de acte foarte vechi. Probabil are si primaria de acolo ceva.
Ar trebui sa ma adresez la ce notariat (pe raza carui judet) bunicii fiind din bacau tatal nascut acolo a locuit si decedat in dambovita iar eu locuiesc in bucuresti.
La instanta cred ca nu mai e vb de raza de competenta..

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Acte de succesiune... valensia valensia Imi spune si mie cineva de ce Notarul refuza sa faca succesiunea pentru mama pentru un pamint cu CF pe bunicul dinspre mama, in conditiile in care am depus ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)