avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa întreb dacă sa schimbat ceva nou pt firmele ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa întreb dacă sa schimbat ceva nou pt firmele srl

Sa schimbat cumva certificatul fiscal al firmelor srl .Sau trebui depuse alte acte pt a le înregistra din nou?
Cel mai recent răspuns: REINVENT CONSULTING , Consilier juridic 16:15, 30 Iunie 2017
Buna ziua,
Incepand cu data de 7 iulie a acestui an, atat societatile, PFA-urile si toate entitatile fara personalitate juridica din Romania vor adauga pe langa codul unic de identificare si un identificator unic la nivel european (EUID). Acest lucru va conecta ONRC cu Registrele Comertului din statele UE.
Legea nr. 152/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul inregistrarii in Registrul Comertului, publicata in iulie 2015 in Monitorul Oficial prevede aceasta modificare juridica.

Pe scurt, EUID va fi adaugat tuturor contribuabililor si persoanelor cu sau fara personalitate juridica inregistrate la ONRC. Acest numar de identificare nou se va alatura numarului de ordine din Registrul Comertului si CUI-ului firmei.

Noul cod se acorda automat odata cu inregistrarea la ONRC, si se refera la urmatoarele tipuri de entitati:

PFA
SRL
I.I
I.F
Entitati fara personalitate juridica (ex: ONG), etc.
Conform unui comunicat ONRC identificatorul unic la nivel european (EUID) este alocat in sistemul informatic integrat al Oficiului National al Registrului Comertului.

De asemenea, SRl-urile, PFA-urile sau alte entitati fara personalitate juridica infiintate inainte de iulie 2017, vor trebui sa isi modifice actele, pentru a adauga acest nou cod EUID. Aceste entitati, incepand cu 7 iulie, vor avea dreptul sa solicite schimbarea certificatului de inregistrare vechi cu unul nou care sa contina si noul identificator european.

In viitorul apropiat, ONRC si Ministerului Justitiei (MJ) vor emite ordinul de aplicare al noii legi, document prin care se va aproba la nivel practic implementarea EUID.

Potrivit Legii nr. 152/2015, codul EUID va prezenta urmatoarele elemente:

elementul de identificare al Romaniei;
elementul de identificare al ONRC in cadrul UE;
numarul entitatii emis de Registrul Comertului.
EUID va fi trecut pe certificatul de inregistrare la Registrul Comertului, langa celelalte elemente distinctive si unice ale persoanei juridice sau entitatii.

Acest cod va simplifica metoda de verificare a posibilor parteneri de afaceri, fiind posibil ca oricine sa poata obtine informatii gratuite, online, despre enitatile inregistrate pe teritoriul UE, lucru posibil prin intermediul sistemului de interconectare a registrelor comertului din tarile membre ale Uniunii.

Toate cele bune,

echipa Reinvent Consulting
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2017
REINVENT CONSULTING, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare certificate de inregistrare elenaciuica68 elenaciuica68 Se schimba cumva vechile certificate de inregistrare incepand cu 1 iulie ? (vezi toată discuția)
European business number bap2006 bap2006 Buna ziua, ce stiti despre European Business Number? Am primit pe adresa firmei o scrisoare de la o entitate juridica din Germania, care solicita datele ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de inregistrare la onrc din 07 07 2017 madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, Care va fi procedura de preschimbare a certificatului de inregistrare la ONRC din 07 07 2017 ca urmare a obligaivitatii atribuirii ... (vezi toată discuția)