avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie executare silita

Buna seara.In 2008 am luat un credit pe 5 ani,dar am divortat si nu am mai putut plati ultimele12 rate.Pt ca nu am reusit sa ajung la o intelegere cu banca,adica rate mai mici pe care sa le pot plati de cca 4 ani nu am mai achitat nimic.Intre timp primeam somatii de plata care spuneau ca in termen de nu stiu cat sa platesc aproape toata restanta sau macar jumate,ceea ce nu aveam cum.Acum mi-a venit instiintarea de executare.Intrebarea mea este daca debitul s-a prescris si daca pe acesta baza pot face contestatie la executare.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:40, 7 Iunie 2017
Daca de la ultima plata au trecut 3 ani creditul s-a prescris. Trebuie verificat si situatia contului deoarece bancile sau cine preia creanta fac plati gen de 10 ron sa tina creditul activ.
In principiu daca trec 3 ani de la ultima plata , creanta se prescrie. Sfatul meu e sa consultati un avocat si dansul va poate spune ce si cum.
Buna ziua.Am si eu o intrebare:contestatia la executarea silita are si o taxa care trebuie platita? multumesc
Da, taxa de timbru.
In ce cuantum
În funcție de valoarea contestată, dar maxim 1000 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul prescriptie datorie doraly10 doraly10 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.Am un credit luat la Cec in 2008.Perioada de rambursare era pe 10 ani, 2008-2018 .Am platit o perioada, ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie ContSters194995 ContSters194995 Cum aflu daca o datorie la banca s-a prescris? Am inteles ca e vorba de 3 ani de la ultima plata, dar nu stiu cand a fost ultima plata, pentru ca ea a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare credit bancar leusan leusan O vecina de-a mea a luat un credit de la o banca in 2004 pe 5 ani (cca 60 de milioane vechi), a platit pina in ian -feb 2008 cand zice ca mai avea de plata ... (vezi toată discuția)