Multumesc pentru raspuns.
Eu am gasit urmatoarele texte si interpretari ale legii:
"I. în doctrina penală s-a exprimat opinia potrivit căreia: “Din ansamblul dispoziţiilor legale cuprinse în Legea 143/2000, rezultă că în legislaţia noastră penală consumul de droguri în sine este interzis dar nu este sancţionat din punct de vedere penal. Prin urmare, un consumator
de droguri cetăţean român sau străin, care se prezintă de bună voie la o unitate sanitară pentru dezintoxicare, nu poate fi sancţionat din punct de vedere penal pentru consum de droguri, neexistând nici o dispoziţie în acest sens”
Detalii:
[ link extern ] "
„În sistemul nostru de drept, nu se pedepseşte consumul de droguri ca şi infracţiune distinctă, spre deosebire, de pildă, de alte ţări, precum Franţa şi Suedia, unde consumul ilicit de droguri constituie infracţiune. În schimb, la noi în ţară se sancţionează deţinerea, indiferent de cantitate şi scopul pentru care se face, inclusiv pentru consum propriu. În ţara noastră se pedepseşte şi punerea la dispoziţie cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul de droguri ori tolerarea consumului de droguri în respectivele locuri, cu o pedeapsă de la doi la şapte ani”, a adăugat avocata.
[ link extern ]
Daca va puteti expune punctul de vedere la cele de mai sus as fi foarte recunoscator. Si alti useri sunt bineveniti sa intervina.
Referitor la intrebarea mea legata de urmariri, interceptari etc
Interceptarile se pot face si retroactiv ? Se include si continutul mesajelor text ? Pe ce perioada se poate da mandat de interceptare ?
Va multumesc inca o data