avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neintelegere.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neintelegere.

Suntem 2 vecini in curte. Podul din casa nu este intabulat nici la mine dar nici la vecinul meu.

Intrarea in pod se face de la mine din casa prin bucataria mea pe la etajul I, de pe proprietatea mea.

Cu toate acestea vecinul vrea sa zidesc usa de la pod si sa eliberez tot podul asa inacat el sa poata construi de la parter (de pe proprietarea lui) o scara catre pod . Ce as putea sa fac?

Cel mai recent răspuns: amk1243 , utilizator 15:52, 13 Iunie 2017
Cel mai corect ar fi sa impartiti podul pe din doua.Nu ati intrebat pe cei dinainte dvs care au locuit acolo cum e cu podul??? de ce are intrare numai din apartamentul dvs?
Nu i am intrebat, dar el vrea tot podul, si sa construiasca accesul de la el, o scara de jos catre pod, iar eu sa zidesc usa de la pod. E o casa veche, daca se apuca sa sparga plafonul sa construiasca scara poate cine stie ce e posibil sa sa petreaca..... mai ales ca cea mai mare parte din an nu o petrece in tara. Cota parte indiviza poate fi folosita la impartirea podului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la intabulare, uzucapiunea oatanase oatanase Buna ziua, In 2005 am cumparat de la CFR un apartament intr-o locuinta de serviciu dar nu reusim sa il intabulam. Clădirea se compune din parter, etaj ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)
Realizare constructie fara acord coproprietar GherghinaP GherghinaP Buna ziua, Locuiesc intro casa P+1 si detin, conform extrsului CF, 62% din partile de uz comun ( holul, scarile de la intrare, sarpanta, acoperisul, ... (vezi toată discuția)