avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RCA masina pe cabinet de avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RCA masina pe cabinet de avocat

cabinetul de avocat foloseste gratuit masina unei firme in baza unui ctr comodat

poate cabinetul sa plateasca RCA si sa-si deduca aceasta cheltuiala
Ttebuie sa plateasca pe numele firmei sau chiar pe numele cabinetului ?
Sau da banii firmei si apoi firma face RCA pe numele ei ca proprietar si i da chitanta


Apoi benzina nu mai e deloc deduc



Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:52, 5 Octombrie 2009
vehiculele de transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii - adica instanta ca acolo isi desfasoara avocatul de bara activitatea nu ?

e un pasaj din faimoasa ordonanta de urgenta 34


eu inteleg ca avocatii se incadreaza aici - evident ca nu pot sa puna 10000 luna transport dar 4 milioane vechi e decent.

La fel si la RCA - ca doar ai folosinta exclusiva a masinii luate in comodat - cum sa plateasca proprietarul, dupa ce ca ti o da si pe gratis ?

#-o
cora2006 a scris:

RCA este in continuare cheltuiala deductibila dar numai pentru proprietarul masinii pe numele caruia este emisa chitanta. Daca exista un contract de comodat in care comodatantul a prevazut in mod expres ca aceasta cheltuiala sa fie suportata de catre comodatar, atunci chitanta va fi platita si pastrata de catre comodatar, inregistrata si dedusa de catre acesta in baza contractului de comodat. Organul de control fiscal va aprecia masura in care aceasta cheltuiala o va considera deductibila pentru comodatar in baza contractului de comodat sau nu.
O situatie similara este comodatul spatiului in care isi are sediul cabinetul de avocat, spatiu pentru care proprietarul plateste impozitul pe cladiri, obligatie ce-i incumba proprietarului, nu chiriasului/comodatarului. Daca in contractul de comodat s-ar prevedea expres ca acest impozit sa fie suportat de catre comodatar, aceasta cheltuiala o va stabili organul de control fiscal daca este o cheltuiala a cabinetului sau a proprietarului spatiului.
Va recomand sa mergeti la administratia financiara si sa cereti un sfat de la acestia. ;)


Daca conform contractului de comodat comodatarul are obligatia de a efectua plata respectiva si are dovada in acest sens,cei delaadministratia financiara nu au ce sa zica.
Dar ebine saii intrebati ca sa nu intrati intr-un litigiu in care desi ati avea dreptate ar trebui sa pierdeti prea mult timp.
Se poate specifica si pe chitanta ca plata a fost efectuata de X pt Y.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca in ctr. de comodat se specifica faptul ca utilizatorul (cabinetul) plateste RCA, este deductibil pentru Cabinet. N-am intalnit printre colegii mei niciun caz in care Adm. Financiara sa aiba obiectiuni la asta. Mai mult, in contractul de comodat se poate specifica ca utilizatorul masinii plateste si Casco, reparatii, intretinerea masinii (schimb ulei etc,), astfel incat toate astea sunt deductibile. Repet, Adm. Financiara care sa protesteze la asta n-am intalnit.. Or fi, nu zic nu.
La fel si in cazul sediului: se platesc de catre Cabinet si se deduc: intretinerea, fondul de reparatii, impozitul pe cladiri, zugraveala, repararea sau inlocuirea reparatiilor sanitare/electrice/ de gaz etc., cu conditia sa fie specificat acest lucru in contractul de comodat.
Multa Bafta!
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Da, aceasta este ideea dar obiectii pot exista din partea adm fin.
Ca ar fi sau nu intemeiate este o alta discutie si o alta problema care nu cred ca ar avea sens sa o mai discutam.
Adm fin oricum nu ar avea dreptate sa considere altfel, dar dreptatea este relativa...

avocat Claudiu Lascoschi
Dreptatea este relativa si se stabileste in instanta, parca...:D

Cat despre benzina, eu o deduc in continuare cu succes, ca doar n-o sa alerg cu taxiul de la o instanta la alta sau, si mai frumos, de la Bucuresti la Iasi, Constanta, Brasov, Cornetu etc. la fiecare termen, nu ?? #-o

Art. 48 al 7 cod fiscal la zi:
"Nu sunt cheltuieli deductibile: l1) în perioada 1 mai 2009-31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii...""

Voila !=D>

Si daca Adm. Financiara o sa zica ceva la anul, cand depun declaratia, o sa le dau intalnire in locul acela scris mai sus unde se termina relativitatea dreptatiiB-)
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat

Alte discuții în legătură

Contract de comodat eo eo Buna, Am si eu o intrebare...sau mai multe :) Se poate face contract de comodat intre 2 persoane juridice, pentru un autoturism proprietatea a persoanei ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Pfa gicapas gicapas BUNA SEARA! daca tai o factura si chitanta si clientul nu mai plateste se poate anula cele 3 exemplare ale facturii si chitantei? greselile din RJIP se pot ... (vezi toată discuția)