avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua.
Am avut la un angajat o poprire de 1/3 din salariu.
Am retinut si virat executorului lunar sumele, pana la concurenta sumei din adresa de infiintare a popririi.
Acest lucru s-a intamplat luna aceasta.
Trebuie notificat executorul despre acest lucru? Exista un termen in acest sens? Ce obligatii am in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 10:01, 29 Iunie 2017
Eu, in cazuri similar, am trimis aceste notificari. In unele cazuri am primit comunicare de retinere penalitati pentru intarziere, in altele , nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
angajatul ar trebui sa mearga la executor si sa ceara restituirea titlului executoriu care trebuie sa poarte semnatura si stampila executorul judecatoresc si mentiunea ca s-a platit totul . Aceasta e de fapt obligatia executorului dar stiti cum e la noi........
Eu am evidenta exacta a sumelor.A platit pana la ultimul leu cerut in adresa de infiintare a popririi. Daca avea de gand sa ceara ceva, putea cere pana acum. Indiferent daca angajatul se duce sau nu, eu am dovada ca am achitat suma. Nu-i trimit nici o notificare.M-am hotarat !
Obligatia dvs. de a retine sume din veniturile salariatului a fost indeplinita. Problema este ca am intalnit cazuri de executor, care au considerat ca plata datoriei a fost intarziata si au calculate penalitati de intarziere. Dupa mine, aceste penalitati ar trebui instituite tot de instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs v-ati facut datoria ,evident ca nu puteti sa-i mai retineti bani peste suma din adresa executorului dar angajatul ca sa fie sigur ca a terminat cu plata si ca nu vor veni alte adrese de poprire pt penalitati sau comisioane trebuie sa ceara executorului ceea ce am scris in mesajul anterior.
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se va popri 1/3 sau 1/2 din salariu ? oanaportar oanaportar Vă rugăm frumos să ne sfătuiți cum trebuie procedat în cazul următor : - instituția noastră a primit de la un Birou de executare 2 Adrese de ... (vezi toată discuția)
Desființarea popririi din inițiativa terțului poprit? Lazlow Lazlow Societatea noastră are calitatea de terț poprit în cadrul unui dosar de executare. Conform dispoziției de poprire, avem obligația de a indisponibiliza ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire din salariu nevirata executorului IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, As dori sa primesc raspuns la urmatoarea problema : pentru rezolvrea unor probleme personale , am contractat in anul 2006 un imprumut in valoare ... (vezi toată discuția)