Buna ziua.
Am avut la un angajat o poprire de 1/3 din salariu.
Am retinut si virat executorului lunar sumele, pana la concurenta sumei din adresa de infiintare a popririi.
Acest lucru s-a intamplat luna aceasta.
Trebuie notificat executorul despre acest lucru? Exista un termen in acest sens? Ce obligatii am in acest caz?
ContSters429609
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
angajatul ar trebui sa mearga la executor si sa ceara restituirea titlului executoriu care trebuie sa poarte semnatura si stampila executorul judecatoresc si mentiunea ca s-a platit totul . Aceasta e de fapt obligatia executorului dar stiti cum e la noi........
Eu am evidenta exacta a sumelor.A platit pana la ultimul leu cerut in adresa de infiintare a popririi. Daca avea de gand sa ceara ceva, putea cere pana acum. Indiferent daca angajatul se duce sau nu, eu am dovada ca am achitat suma. Nu-i trimit nici o notificare.M-am hotarat !
Obligatia dvs. de a retine sume din veniturile salariatului a fost indeplinita. Problema este ca am intalnit cazuri de executor, care au considerat ca plata datoriei a fost intarziata si au calculate penalitati de intarziere. Dupa mine, aceste penalitati ar trebui instituite tot de instanta.
ContSters429609
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
dvs v-ati facut datoria ,evident ca nu puteti sa-i mai retineti bani peste suma din adresa executorului dar angajatul ca sa fie sigur ca a terminat cu plata si ca nu vor veni alte adrese de poprire pt penalitati sau comisioane trebuie sa ceara executorului ceea ce am scris in mesajul anterior.