As dori sa stiu daca indemnizatia din "CIC pana la 2 ani" este influentata sau nu de durata concediului prenatal pe care il iau. Pentru ca, din cate intelesesem din lege, aceasta (indemnizatia CIC) se calculeaza in functie de media veniturilor realizate inainte de nasterea copilului. Ori, daca eu imi iau 2-3 luni din concediu de maternitate inainte de nastere, media veniturilor mele nu va fi mai mare, avand in vedere ca indemnizatia din concediul de maternitate este 85% din brut?
Este mai profitabil pentru gravida sa lucreze pana in ultimul moment sau sa isi ia concediul de maternitate cat mai devreme? in care dintre cazuri va fi indemnizatia din CIC mai mare sau nu are nici o importanta?
intradevar concediul este de 85% din brut dar nu mai ai celelalte retineri (sanatate, somaj,impozit iar cas este 63 lei calculat la salariul minim) si poti iesi cu salariul mai mare decat in perioada in care lucrai. Din punctul meu e convenabil, cel putin eu am iesit mai bine.
Da, asta mi-e clar. Dar la calcularea indemnizatiei CIC - cea care va fi 85% din media venitului net din ultimul an (sa zicem 9 luni lucrate si 3 concediu maternitate), logic ar fi, daca in cele 3 luni de maternitate venitul e mai mare, sa creasca si media neta.
Vroiam sa intreb daca acesta medie va respecta logica si va fi mai mare decat daca s-ar calcula din 12 salarii, sau daca acea indemnizatie de maternitate, desi mai mare decat salariul, este privita altfel decat un venit net normal si modifica altfel media.