avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce se intampla daca un avocat isi bate joc de client ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce se intampla daca un avocat isi bate joc de client si demonstrezi asta in instanta ?

Nu stiu daca am postat in locul cel mai potrivit , asa ca rog un moderator sa mute discutia daca nu am postat unde trebuie .

Deci ce se intampla daca un avocat isi bate joc de client si se demonstreaza asta in instanta ?

Dar daca avocatul tau s-a inteles cu partea adversa si ai pierdut procesul pentru ca avocatul nu a venit cu mijloace de proba admise de lege si care erau la indemana reclamantului sau paratului ?

In definitiv angajezi un avocat si nu ai de unde sa stii daca este inconpetent sau rauvoitor !

As dori sa stiu in mod concret ce ar putea sa pateasca un avocat care si-a batut joc de client , in afara publicitatii negative de care beneficieaza acel avocat .

Daca iti dai in judecata avocatul si se demonstreaza in instanta ca a fost de rea credinta si nu a reprezentat interesele clientului , ce i se poate intampla ?

Presupun ca nu il da afara de la barou , dar daca a savarsit o fapta penala mai ramane avocat sau este dat afara de la barou ?

Precizez ca am deschis acest topic pentru ca foarte multi clienti nu prea stiu ce drepturi au si ca pot sa-si dea in judecata avocatul sau chiar sa-l bage in puscarie !

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:42, 14 Decembrie 2009
Nu mi s-a intamplat mie asta pentru ca eu nu am fost casatorit si nici nu intentionez sa ma casatoresc asa curand , asa ceva i s-a intamplat unui fost coleg de-al meu .

El a renuntat la proces pentru ca avocatul respectiv s-a jurat pe icoana si cu mana pe poza copilului ca nu a luat spaga de la partea adversa si ca s-a straduit din rasputeri pentru ca dosarul sa se rezolve cat mai repede asa cum trebuie .

Eu cred ca avocatul nu l-a mintit si nu s-a jurat stramb , pentru ca avocatul paratului nu a luat spaga , omul o fi luat o cota-parte sau comision , iar dosarul l-a rezolvat asa cum l-a planificat !

Nu are rost sa-i reamintesc fostului coleg ca si-a vandut apartamentul in plina criza imobiliara ca sa poata sa dea banii reclamantei , ca nu a terminat inca vila si ca femeile sunt ******* ( asa cum sunt ) ! :console:

Daca-l da in judecata oricum mare lucru nu o sa pateasca , dar la sugestia mea a raspandit zvonul ca avocatul s-a culcat cu reclamanta si asta chiar i-a daunat pentru ca avocatul a ajuns de barfa si judecatorul care a judecat prima data cauza chiar a sustinut asta din diverse motive ( probabil lui nu i- fi iesit nimic ) !

Oricum avocatul nu are cum sa-l dea in judecata pentru defaimare sau calomnie , iar pentru exprimarea contondenta pe care i-a administrat-o fostul client nu are martori .

Judecatorul respectiv l-a consiliat pe gratis si i-a spus ( eram martor ) ca nu mai exista infractiunea de calomnie si ca un proces civil este mort din fasa , iar daca avocatul il da in judecata el vine ca martor si o sa sustina ca fostul client al avocatului crede ca avocatul ar fi intretinut relatii sexuale cu reclamanta sau ca ar fi avut relatii de alta natura cu fosta lui sotie , altfel nu se explica de ce un avocat asa de bun a putut sa piarda un proces atat de usor de castigat !

Ma gandesc ca judecatorul stie el ceva , mai ales ca l-a imbarbatat pe fostul meu coleg care chiar credea ca o sa fie dat in judecata si o sa plateasca niste daune materiale considerabile , deoarece e destul de greu de dovedit ca avocatul a suferit un prejudiciu , si ca bunul renume este ceva relativ , iar taxa de timbru se plateste in functie de suma ceruta de reclamant ; daca avocatul cere un leu despagubire , atunci inseamna ca reputatia lui face doar un leu , plus ca e un proces care dureaza si se poate solda cu rezultate nesatisfacatoare , iar daca avocatul isi da in judecata fostul client o sa iasa de pe piata , pentru ca dupa ce pierd procesele clientii spun multe despre avocatii pe care i-au avut !
Sincer sa fiu eu nu cred nimic din ce spuneti.
E posibil sa fie adevarat dar nu cred.
Cum ati dovedi?:wave:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sincer sa fiu eu nu cred nimic din ce spuneti.
E posibil sa fie adevarat dar nu cred.
Cum ati dovedi?:wave:

Sa aduc martori ?:O:stunned:
Cea mai buna dovada ca nu exista adevar absolut...
Judecatorul ala si-a cam bagat picioarele in lege si in probitatea profesionala... iar clientul a savarsit ceva fapte penale... Nici nu mai vorbesc de faptul ca e posibil ca avocatul sa fie nevinovat...
J H a scris:

Cea mai buna dovada ca nu exista adevar absolut...
Judecatorul ala si-a cam bagat picioarele in lege si in probitatea profesionala... iar clientul a savarsit ceva fapte penale... Nici nu mai vorbesc de faptul ca e posibil ca avocatul sa fie nevinovat...


Pai judecatorul nu i-a spus asta in sala de judecata , i-a spus afara cand se ducea la masina .
Mai sunt si judecatori cumsecade !

Alte discuții în legătură

Daune morale, m-a facut talhar in fata instantei camptour camptour Buna ziua, in cursul unei sedinte de judecata, unde eram parte (reclamant pentru stabilirea programului de vizita pt minori), avocatul paratei (fostei ... (vezi toată discuția)
Avocat pentru parat si reclamant leonard24s leonard24s Incerc sa fiu f explicit In cazul procesului 1 avocatul A reprezinta reclamanta X impotriva paratilor Y si Z. La o saptamana diferenta paratul Y deschide ... (vezi toată discuția)
Speta organizare ContSters70582 ContSters70582 Buna tuturor! Am o rugaminte, daca poate cineva rezolva aceasta speta, va rog sa am ajutati si pe mine.Multumesc foarte mult! Prin hotărârea nr. ... (vezi toată discuția)