avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea salarizarii nr.153/2017
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea salarizarii nr.153/2017

Buna ziua. Cum se vor calcula salariile functionarilor publice si ale personalului contractual de la 1 iulie? Am vazut ca salariile vor fi stabilite de consiliul local. Care este baza de la care se va porni ? Ii rog pe cei din administratia publica locala sa isi spuna parerea. Tind sa cred ca se va crea un haos in primarii.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:45, 17 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pot exista salarii diferite in cadrul unei UAT la functionarii publici? Cum pot evalua consilierii locali activitatea lor (oameni cu 4 clase, fara pregatire)? Subiectivismul, nepotismul vor fii peste tot in tara.
Buna ziua! O sa descriu planul nostru, care s-a conturat după zile întregi de dezbateri :"> Se va face prima dată ierarhizarea pe functii, se va stabili un salariu de bază pentru fiecare functie și gradație. Va trebui să calculăm în așa fel încât salariul final să nu depășească pe cea a viceprimarului, deci cu sporuri incluse, pentru că ulterior am observat că legea vorbește de salariu lunar! La calcule avem probleme, nu ne iese nicicum să ne încadrăm în toate criteriile, deși fondul de salarii ne-ar permite o majorare consistentă. Ideea este că încercăm să forțăm totul la maxim, în sensul că nu vrem să lăsăm diferențe foarte mari între functii diferite. Probleme am întâmpinat cu sporul pentru registrul electoral, în opinia Prefecturii nu se poate aplica, însă nu putem fi de acord pentru că în opinia noastră sporul în sine nu a fost abrogat ci doar modalitatea de calcul. Menționez că nu avem niciun specialist de resurse umane în cadrul instituției, deci facem după capul nostru, sperând că nu vom comite greșeli majore. Orice idee pentru salvarea acestui spor este binevenită :P Între timp, lucrăm și la desemnarea reprezentanților salariaților care vor negocia cu consilierii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da ce legatura are sporul electoral? Vreti sa spuneti ca daca le acordati sporul de 12,5% depasesc salariul viceprimarului?La asta va referiti? Si care e problema? Legea se refera la stabilirea salariului de baza nu la sporurile care se aplica la acesta. Teoretic, consider ca daca un functionar depaseste salariul viceprimarului dupa acordarea sporurilor nu este nici o problema. In definitiv salariatul administreaza acest registru electoral, de ce sa nu beneficieze de drepturile care decurg din aceasta? Asta e! Grila de salarizare e una, iar sporurile care se aplica la acesta e alta. Atunci cei care au spor de dispozitiv, de confidentialitate, etc. ce se intampla cu ei? Le scade salariul de baza ca nu cumva sa-l depaseasca pe maria sa viceprimar? Da cum ramane cu acea cariera a functionarului? Se poate compara activitatea sa cu cea a viceprimarului de 4 ani?
Eu nu cred ca trebuie sa renuntam la sporul pentru registrul electoral. De ce? Pentru ca legea este in vigoare- Legea 208, art.26. Ni s-au acordat atunci 5 clase care au fost concretizate cu 12,5% . Ce, s-a aplicat cumva Legea 284... ca si anexe? Asadar eu zic sa-l mentinem. Dar cum il aplicam? Ca daca de exemplu la secretar daca ii dai maxim (indemnizatia vicelui) ... nu ii mai poti acorda nici un spor ca depaseste indemnizatia viceprimarului. Si atunci... functia de conducere oricum nu beneficiaza de spor vechime (art.19), nu beneficiaza de 15%(conditii vatamatoare) nici de alte sporuri. Intrebare ... se respecta in cazul functiei de conducere art. 6 lit.c) si d) ???
Ma repet, eu nu cred ca aceste sporuri nu se mai acorda. Daca eu acum castig in instanta sporul de dispozitiv si de confidentialitate, inseamna ca imi vor micsora salariul ca sa nu-l intrec pe viceprimar? Este vorba de salariul de baza la care se pot adauga sporurile. Poate ne spun cei din resurse umane, dar ar fi nedrept sa stam dupa viceprimar.

Alte discuții în legătură

Stabilire salariu administratie publica locala-01.07.2017 conform l 153/2017 alexandru andra alexandru andra Buna ziua. Are cineva idee cum se stabilesc noile salarii din administratia publica locala incepand cu 01.07.2017. As vrea sa fie o discutie sa vedem mai ... (vezi toată discuția)
Spor aep functionari publici angela29 angela29 se mai acorda sporul AEP la functionarii publici din primarii, dupa noua lege a salarizarii? s-a abrogat sau nu legea care il acorda? multumesc! (vezi toată discuția)
Salariu bugetari februarie simmonac simmonac Bună seara, Care ar trebui să fie salariul unui referent superior, gradația 5, începând cu 01.02.2017, in urmăroarea situație: salariu încadrare 958, ... (vezi toată discuția)