avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate

Parintii mei vor sa imi lase prin vanare cumparare cu clauza habitat si ingrijire. Vreau sa investesc pe teren si sa stiu sigur daca fratii mei dupa decesul parintilor vor avea prin atac in instanta vreun drept. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 08:44, 5 Iulie 2017
mmultumesc
ok, daca voi achita ca pret mai mic, relativ un sfert din valoarea imobilului, mai poate fi atacat in instanta de fratii mei
Vânzarea poate fi anulată numai dacă se demonstrează că preţul a fost stabilit fără intenţia de a fi plătit, lucru foarte greu de probat.
În principiu, oricare ar fi natura actului, acesta poate fi atacat în in instanţă. Problema este dacă reclamantul are şanse de a câştiga acel proces. Revenind la contractul de vânzare-cumpărare, în principiu, acesta este considerat cea mai sigură şi stabilă metodă prin care părinţii mai multor copiii pot transmite o anumită proprietate numai unuia dintre ei încă din timpul vieţii, din tot felul de motive personale.
Totul, din cauză că orice om poate dispune în timpul vieţii de bunurile proprii după cum doreşte. Practic, asta înseamnă că un părinte poate să-şi vândă casa ori alte bunuri unuia dintre copii fără ca celălalt sau ceilalţi copii să se poată opune acestei operaţiuni juridice motivat de faptul că, la decesul părinţilor, el va fi privat de partea de moştenire ce i se cuvine.
Poate fi atacat chiar daca platiti pretul, pe partea cu ingrijirea.Inteleg ca ,contractul de v-c are clauza de intretinere si habitatie. Daca nu-i intretineti efectiv si nu aveti martori si dovezi in acest sens, fratii vor avea castig de cauza daca va vor actiona in judecata dupa decesul parintilor.Legea spune ca orice vanzare catre descendenti cu rezerva uzufructului sau a intretinerii se prezuma a fi donatie deghizata. Convingeti-va parintii sa renunte la intretinere pt siguranta dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2017
ContSters429609, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere viagera pusa2mimi pusa2mimi Buna seara.Ma intereseaza daca se poate cere anularea unui contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct, facut in favoarea unui ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare cumparare mediaset mediaset Se poate anula un act de vanzare cumparare daca vanzatorul(tatal) ?poate dovedi ca suma stipulata in act de cumparator(fiul)nu a existat si a fost ... (vezi toată discuția)
Donatie cu clauza de intretinere sau contract de intretinere frantzmusa frantzmusa Sunt casatorita, nu am copii si am 2 frati. Parintii doresc sa imi lase mie apartamentul in care ei locuiesc, fara ca ceilalti doi frati ai mei si nici sotul ... (vezi toată discuția)