avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea mostenirii

cum trebuie sa procedez pentru a reusi sa-mi fac acte pe casa in cazul in care:casa a fost cumparata de tatal meu in1954 impreuna cu prima sotie, au construit o camera si un hol,in1960 au divortat.nu au avut copii dar au infiat o fata,dupa divort nu stiu ce sa intamplat cu doamna respectiva ,stiu doar ca se recasatorise in alt oras.in 1964 tatal meu se casatoreste cu mama mea,din casatorie rezultand doi copii(eu si o sora mea) .in urma decesului tatalui meu in 1973 sa intocmit certificatul de mostenitor pe care scrie:1/2 prima sotie, 2/8mama,3/8 eu ,3/8 sora mea.mama a decedat si ea.
Cel mai recent răspuns: ContSters60093 , utilizator 11:36, 29 Septembrie 2009
Data post: Marti, 29 Septembrie 2009, 09:53
Subiect: RE: dezbaterea mostenirii

daca tatal dvs impreuna cu prima sotie au infiat o fata, este interesant de ce nu apare si aceasta in certificatul de mostenitor .
despre ce tip de adoptie este vorba ? adoptie cu efecte restranse sau cu efecte depline ? in 1960 era in vigoare si adoptia cu efecte restranse .

ulterior a decedat si mama dvs .
la fel, la succesiunea dansei trebuie chemata si fiica adoptiva .


Fiica adoptata de tatal dvs. impreuna cu prima sotie NU ARE vocatie la succesiunea mamei dvs., ci doar la mostenirea tatalui dvs. - in situatia in care adoptia a fost cu efecte depline; daca adoptia a fost cu efecte restranse, fiica adoptiva nu are vocatie succesorala nici fata de tatal adoptiv, ea pastrand legatura de rudenie cu parintii naturali si, in consecinta, mostenindu-i pe acestia din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire mariana 49 mariana 49 Buna ziua. Am si eu cateva intrebari la care astept si eu un raspuns. Mi-a decedat mama iar noi suntem 3 frati din care unul a fost infiiat de catre bunica din ... (vezi toată discuția)
Ce fel de adoptie s-a facut? abby abby O persoana a fost adoptata dupa ce a implinit 14 ani , de care fratele tatalui firesc , in anul 1957 . A ramas valabil certificatul de nastere al adoptatului ... (vezi toată discuția)
Frati vitregi la mostenire andapaun andapaun As vrea sa va rog sa-mi spuneti care este ordinea succesiunii si care sunt cei cu drept de mostenire in urmatorul caz: o prietena a mamei a decedat. Decedata ... (vezi toată discuția)