avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul ore suplimentare

Buna ziua. Am si eu nevoie sa imi explice cineva cum se calculeaza orele suplimentare in urmatoarea situatie:

- contract individual de munca 8 ore pe zi 5 zile pe saptamana
- in structura interna a societatii, week-end-ul este considerat in zilele de marti si miercuri
- salariu net: 1250 lei
- ore lucrate efectiv intr-o saptamana:
- luni: 24 de ore
- marti: liber
- miercuri: 24 de ore
- joi: liber
- vineri: 24 de ore
- sambata: liber
- duminica: 24 de ore

Si o alta intrebare separata: Exista vreo exceptie in lege prin care un angajator poate tine angajatii in somaj tehnic mai mult de 3 luni de zile intr-un an calendaristic ? Mai exact, eu am fost in somaj tehnic de pe 1 ianuarie pana pe 15 aprilie 2009.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 14:32, 30 Septembrie 2009
Parerea mea: daca nu mai lucrati acolo, puteti sa mergeti sa vorbiti cu ei inaintand totodata o adresa sau cerere in sare solicitati plata orelor suplimentare ( fapt ce oricum vi se cuvenea fara sa depuneti cerere). Cereti sa vi se inregistreze adresa in registrul de intrari. In mod normal ar trebui sa va raspunda in scris si sa va dea sa semnati de luare la cunostinta. Daca nu va intelegeti cu ei puteti trimite o scrisoare prin posta cu confirmare de primire si valoare declarata. Oricum, daca exista ore suplimentare ei erau obligati sa le plateasca si nu ar fi trebuit dumneavoastra sa faceti cerere in acest sens. Prin acest demers dumneavoastra incercati o rezolvare amiabila a situatiei. Spuneti-le direct (ca sa castigati timp) ca daca nu vi le platesc o sa faceti reclamatie la ITM.
Calculul orelor suplimentare si a retributiei ar trebui sa le faca cei de la contabilitate.

Mult succes!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
bvr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

56 ore/săptămână adresă itm EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Am o speță aparte. Am 3 salariați care desfășoară activitate într-o săptămână luni-duminică, 56 ore urmată de o săptămână ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare PII PII care este numarul maxim de ore suplimentare pe care le poti presta intr-o luna? adica 160 ore prin contract plus cate suplimentare? cate zile poti lucra ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in weekend - ore suplimentare Anaj Anaj Buna ziua, Va rog sa imi spuneti parerea dvs. despre urmatoarea afirmatie: \\"Orele lucrate in weekend, indiferent cate sunt, nu se considera ore ... (vezi toată discuția)