avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce fel de interpretare se poate da
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce fel de interpretare se poate da

buna ziua,
vin cu urmatoarea problema :
am inchiriat o casa cu 3 camere unei persoane juridice. Acum 2 ani, in anul 2007, respectivul patron a ridicat in continuarea casei inchiriate o camera din placaj pe care a izolat-o si amenajat-o ca sa se extinda cu magazinul.
Totul a facut fara acordul meu si fara a avea vreun aviz de construire.
I-am tot pus in vedere sa renunte la constructie dar nu ne intelegem.
am intrebarile:
1. cui trebuie sa ma adresez pentru acest lucru?
2. eu pot fi implicat in acest lucru si ce sanctiuni as primi?
Mentionez ca in contractul de inchiriere nu este stipulata nici o astfel de clauza, prin care chiriasul sa poata construi si extinde.
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: bucurescu , utilizator 10:04, 2 Octombrie 2009
buna dimineata
eu acum 2 ani i-am trimis o notificare scrisa prin care l-am atentionat ca nu are dreptul sa construiasca fara acordul meu. Intre timp a ridicat constructia si de atunci mereu mi-a tot zis ca o va demola dar nici pana azi nu a facut acest lucru.
Va rog sa-mi explicati ce inseamna:

""Cat despre respectiva constructie , intrucat detentorul precar a fost de rea credinta[/]i, stiind ca nu-i apartine terenul , totodata , puteti solicita demolarea acesteia cu, daune interese.

Sau puteti invoca accesiunea imobiliara artificiala, devenind proprietar , si despagubindu-l pe constructor numai pentru aceasta cheltuielile efectuate cu aceasta camera.""

multumesc foarte mult si aveti toata stima si consideratia mea!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)
Închiriere teren indiviziune, anulare autorizaþie construire bms bms Cum pot cere anularea unei autorizatii de construire pt constructie provizorie eliberata pa baza unui contract de închiriere care nu a fost semnat de unul ... (vezi toată discuția)
Cum se poate rezolva aceasta situatie bucurescu bucurescu buna ziua, vin cu urmatoarea problema : am inchiriat o casa unei persoane juridice. Acum 2 ani, in anul 2007, respectivul patron a ridicat in continuarea ... (vezi toată discuția)