avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie minor in strainatate, dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie minor in strainatate, dupa divort

As vrea sa calatoresc in strainatate cu copilul meu minor. Dupa divortul din 2008, copilul mi-a fost incrediintat mie. Celalalt parinte nu l-a vizitatat niciodata si nu-l intereseaza copilul.
1. Pot calatori fara aprobarea celuilalt parinte, fara procuri, etc.?
2. E vreo diferenta intre a calatori cu copilul pentru o vacanta scurta fata de situatia in care vreau sa stau cu copilul 1 an in strainatate?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2017
sflorin_1316, utilizator
Cel mai recent răspuns: Simi1118 , utilizator 16:09, 26 Ianuarie 2018
Buna ziua! Am divortat in 2011,casatoria s-a desfacut din vina mea,deoarece am acceptat printr-o discutie separata cu fostul sot prin care el renunta la custodia copilului daca eu acceptam vina.El a refuzat la programul de vizita deoarece locuia in Italia in interes de serviciul.Eu locuiam atunci in Romania.Intre timp lucrurile s-au schimbat iar eu impreuna cu copilul am venit in Italia in 2013,din 2015 locuim aici,eu muncesc,baiatul merge la.scoala este in clasa a 2-a.Tatal a venit foarte rar sa il viziteze,i-am permis eu pentru binele moral al copilului.Chiar daca locuia si el in Italia nu a fost foarte interesat sa il viziteze decat de 3 ori pana in prezent.L-a cerut in vacanta,dorea sa calatoreasca impreuna cu el in Romania,dar am refuzat deoarece nu am avut incredere in el.Anul acesta fostul sot s-a intors in Romania si mi-a scris un mesaj incert din care am dedus ca intentioneaza sa ceara program de vizita sau ceva de genul.Intrebarea mea este : Este posibil ca eu sa fiu nevoita sa ma reintorc in tara doar pentru a fi el mai aproape de copil?Daca noi nu putem sa facem asta risc in vreun fel?Vis-a-vis de vacantele de vara pe care ar putea sa le petreaca la el,eu sunt deacord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului gabi1111 gabi1111 Buna seara sunt o mama careia mi sa incredintat minoru dupa divort ( fara alte specificari) intrebarea me este DACA EU AM MINORUL INCREDINTAT PENTRU AL LUA CU ... (vezi toată discuția)
Ieșire din țară copii minori Alerim R Alerim R Sunt divorțată de 7 ani,hotărârea judecătorească definitiv și irevocabil mi s a încredințat copilul pentru creștere și educare, 13 ani Are copilul. ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului minor din tara! luminita_gab luminita_gab sunt divortata si vreau sa plec cu copilul din tara! am hotarare definitiva si irevocabila, dar tatal are dreptul de a vizita minorul! ce acte imi trebuiesc? (vezi toată discuția)