avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație PV accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație PV accident rutier

buna ziua. Duminica 27.08.2017 am fost implicata intr-un accidet rutier pe strada Teius intersectie cu strada Vaslui. Eu veneam pe prioritate pe starda Teius, iar de pe strada adiacenta Vaslui a iesit o alta masina in viteza fara a incetini/frana . ideea este ca la sosirea politiei agentul a constat ca pe strada Vaslui nu era indicator cedeaza trecerea si atunci eu ma fac vinovat de accident pt ca desi eram pe starda Teius strada principala cu 40 de alte strazi adiacente nu m-am oprit sa acord prioritate de dreapta autovehicolului care venea cu viteza dupa strada adiacenta Vaslui . Cum pot contesta procesul verbal intocmit de politie.
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 21:51, 29 August 2017
OUG 195/2002 Articolul 57 alin (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreapta, in conditiile stabilite prin regulament.
Dar in regulament se mentioneaza ca:
ROUG 195/2002 Art. 135. – Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:
a) la intersecţia nedirijată atunci când pătrunde pe un drum naţional venind de pe un drum judeţean, comunal sau local;
b) la intersecţia nedirijată atunci când pătrunde pe un drum judeţean venind de pe un drum comunal sau local;
c) la intersecţia nedirijată atunci când pătrunde pe un drum comunal venind de pe un drum local;

Deci daca drumul pe care circulati dvs. era de categorie superioara celui de pe care a intrat celalalt sofer aveti dvs. prioritate chiar daca respectivul nu avea semn de cedeaza prioritatea.

Contestatie in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria de pe raza careia s-a intamplat evenimentul.
Succes si poate ne tineti la curent cu demersurile dvs.
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat sau nu? crismona crismona Buna ziua! Cumnatul meu a avut un accident de masina.Era intr-o localitate ,pe drumul principal(deci judetean) si a dat o masina , care iesea de pe o strada ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta? adyzone adyzone As vrea sa stiu cine are prioritate. Eu am urmat traseul sagetii rosii si m-am intersectat cu o masina la intersectia celor doua sageti (albastra si rosie). ... (vezi toată discuția)
Accident auto elmi1 elmi1 Buna ziua, Acum 3 zile am fost implicat intr-un accident rutier, accidentul s-a petrecut intr-un cartier rezidential, iar in acel cartier nu existau semne ... (vezi toată discuția)