Bună ziua. Tatăl meu are vârsta de 57 de ani și 7 luni, cu stagiul de cotizare de 33 de ani și 8 luni cu posibilitate de completare până la 34 de ani până la sfârșitul anului în curs. Are grupa 1 de munca 12 ani, 9 luni și 6 zile, grupa 2 de 4 ani , 3 luni și 18 zile.Poate să iasă acum la pensie sau trebuie sa mai aștepte până la sfârșitul anului?
Intrebarea dvs. este un non-sens, fiecare categorie de pensie are conditiile sale. Pt cei 12 ani de grupa, vechimea i se va majora cu 6 ani 4 luni si 18 zile. Pt grupa a II-a este necesar un minim de 6 ani pt a se reduce varsta de pensionare. Beneficiaza de reducere pt grupa I de cei 6 ani, deci dupa calculele mele cam prin iulie-august 2018. Nu e necesara completarea stagiului de cotizare, este suficient.
Iesire la pensie
Mia25
Buna ziua,
As dori sa ma interesez si eu de ceva ce am auzit de la un prieten de familie.
Este adevarat ca o luna pe an se poate iesi mai usor la pensie??? ... (vezi toată discuția)
Despre pensionare
Tagetes
Buna ziua. Sotia mea s-a nascut in februarie 1962 are 12 ani de grupa 2 procent 100% si vechime totala 34 de ani. Cand poate iesi la pensie ? Daca iese la ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie
Damiana64
Am 35 ani vechime si 54 ani varsta, am lucrat 17,8 luni in grupa a II a, cand pot iesi la pensie anticipat si cat va fi penalizarea? De ce nu se ia in ... (vezi toată discuția)