avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs angajare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs angajare

Buna dimineata,
V-as ruga sa-mi spuneti daca un angajat care lucreaza pe un anume post, de peste 20 de ani, intr-o institutie de stat si care intre timp a absolvit o facultate, poate participa la un concurs de angajare, in aceeasi institutie, dar pe un post superior, la un alt compartiment decat cel in care lucreaza in prezent ?!
Ma gandesc, ca in acest caz ar fi trebuit sa se faca doar o promovare a persoanei, pe motiv de studii, nu sa participe la un concurs de angajare ca si cineva nou, venit din afara institutiei.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2017
marinasimionescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind deja angajat,poate promova dacă apar posturi libere.
Intocmai, asa am gandit si eu.
Dar vreau sa va intreb daca este legal, nu mai spun de moral, daca angajatul are dreptul de a participa la acest concurs ca si un nou concurent venit din afara institutiei, doar pentru motivul ca nu i s-a oferit sansa de a promova pe o treapta superioara ?!
Un angajat intr-o instituție de stat este funcționar public și poate promova .O persoana care vine din afară instituției poate deveni funcționat public ,numai prin recrutare.
Vad ca ocoliti raspunsul...v-am intrebat daca este LEGAL sau nu ?! Care este "mersul" intr-o situatie ori alta, constientizez si eu, legal, era problema.
" Mersul "e sa mulțumiți pt.un răspuns gratuit și sa mergeți la o consultatie juridica ,fără a țipa! Scrisul cu majuscule se traduce prin aceea ca Tipi la interlocutor.

Alte discuții în legătură

Urgent-promovare functionar public-ce sa fac daca nu stiu sa coroborez legislatia mona11 mona11 Sunt angajata intr-o institutie publica(deconcentrata),in urma unui concurs de pe 01.08.2004.Ulterior pe 11.11.2004 am sustinut un nou concurs,explicandu-mi-se ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public alicia4320 alicia4320 In cazul unui examen de promovare al unui f.p. consilier asistent treapta a II , este adevarat ca nu poate fi promovat mai mult decat consilier principal ... (vezi toată discuția)
Promovarea in functie de conducere marianecula25 marianecula25 Cine poate participa la un concurs pentru ocuparea unei functie de conducere in cadrul unei institutii publice (vezi toată discuția)