intr-un divort cu minor,copilul a fost incredintat mamei in prima instanta (minorul avind 15 ani) acesta ne fiind intrebat in mod concret cu cine vrea sa locuiasca. Asa a hotarit judecatoarea ca ar fi mai bine.Minorul a ramas incontinuare sa locuiasca cu mie(tatal),mama careia isa icredintat copilul parasind atit domicilil cit si minorul plecind la munca in Italia.De 5 luni eu platesc alocatie de intretinere circa 500 RONI, lunar iar de acesti bani nu poate beneficia minorul intrucit mama refuza sa-i dea pe motiv ca nu avrut minorul sa locuiasca cu ea .In ce mod legal pot cere suma cumulata sa fie restituita in favoarea minorului si tot odata sistarea pensiei pina in apel .
titular al drepturilor banesti este minorul, asa ca titular al actiunii este minorul asistat de persoana careia i se inredinteaza minorul , ori daca minorul va fi incredintat mamei...............................
Am inteles ca de fapt pe dvs va intereseaza cum poate fi mama, respectiv fosta dvs sotie sa restituie suma de bani care i-a fost data cu titlu de pensie de intretinere.
Numai minorul , care este titularul cererii asistat legal de dvs poate solicita restituirea sumei ,dar in situatia in care dvs sunteti in apel si unul din motivele apelului nu a fost si acest aspect, numai pe calea unei actiuni in pretentii puteti sa solicitati. Pana una alta promovati o actiune de stopare a pensiei de intretinere , asta pana la solutionarea apelului, pe cale de ordonanta.
bafta
Incredintare minor
raylar
buna ziua am si eu o intrebare in urma divortului fetita mea in varsta de 11 ani a fost incredintata sotiei netininduse seama de faptul ca anchetele sociale ... (vezi toată discuția)
Abandon familiar
Nadia77
Sunt divortata de fostul sot din data de 05 08 2010,avand un copil minor in varsta de 9 ani spre crestere si educare, iar acesta prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)