Cineva detine deja 5 contracte de inchiriere. A aparut perspectiva altor contracte. Se inchiriaza spatii detinute personal. Respectivul are si un SRL fiind asociat unic si are in obiectul de activitate inclusiv servicii de inchiriere. Este legal ca persoana fizica sa inchiriaze societatii sale cu titlu gratuit spatiile, iar societatea sa le subinchirieze si sa gestioneze totul?
Avantajele sunt clare. Firma este platitoare de TVA. Deduce TVA de pe orice reparatii sau modificari sau cumparari. Firma plateste impozit 3% si 5% dividende, fata de 16%+5,5% (din 60%) Impozit + CASS. Diferenta fara nici o cheltuiala sau TVA este de aprox 5%. Daca exista cheltuieli si TVA de recuperat diferenta creste, In cazul unui PFA pentru peste 5 chirii se platesc impozit, CAS, CASS, deci cheltuielile cresc si mai mult. Daca cumva gresesc va rog corectati-ma. Sa nu uitam ca se laudau ca dividendele scad la 0, dar nu ma bazez pe asta.
buna seara!
inteleg acum punctul de vedere
am avut chirii spatii pe firma. mi a trecut. sint pe persoana fizica acum. nu pfa. e f f bine asa, fara batai de cap... !!!
spor!
sa auzim de bine !!!
Factura
Iael
As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client ... (vezi toată discuția)
Stomatologie
adi_todo
Buna, prolema mea este urmatoarea: detin un cabinet de stomatologie si doresc sa inchiriez o tura. Dar nu stiu cum! Care este solutia legala cea mai buna ... (vezi toată discuția)