avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Legalitate inchiriere si subinchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Legalitate inchiriere si subinchiriere

Cineva detine deja 5 contracte de inchiriere. A aparut perspectiva altor contracte. Se inchiriaza spatii detinute personal. Respectivul are si un SRL fiind asociat unic si are in obiectul de activitate inclusiv servicii de inchiriere. Este legal ca persoana fizica sa inchiriaze societatii sale cu titlu gratuit spatiile, iar societatea sa le subinchirieze si sa gestioneze totul?
Cel mai recent răspuns: mitica19 , utilizator 23:05, 19 Septembrie 2017
Puteti face un aport in natura, catre societate, constand in transmiterea dreptului de folosinta
buna seara!
de legal, este legal !
dar de ce sa fie facuta aceasta actiune? care sa fie scopul ei , avantajele pentru proprietarul persoana fizica ???
Avantajele sunt clare. Firma este platitoare de TVA. Deduce TVA de pe orice reparatii sau modificari sau cumparari. Firma plateste impozit 3% si 5% dividende, fata de 16%+5,5% (din 60%) Impozit + CASS. Diferenta fara nici o cheltuiala sau TVA este de aprox 5%. Daca exista cheltuieli si TVA de recuperat diferenta creste, In cazul unui PFA pentru peste 5 chirii se platesc impozit, CAS, CASS, deci cheltuielile cresc si mai mult. Daca cumva gresesc va rog corectati-ma. Sa nu uitam ca se laudau ca dividendele scad la 0, dar nu ma bazez pe asta.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
GermanAlex, utilizator
buna seara!
inteleg acum punctul de vedere
am avut chirii spatii pe firma. mi a trecut. sint pe persoana fizica acum. nu pfa. e f f bine asa, fara batai de cap... !!!
spor!
sa auzim de bine !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cret georgeta cret georgeta Buna ziua, As dori, un sfat la urmatoarea problema. Sunt P.F.A. si am incheiat un contract de comodat intre o persoana fizica si PFA, in baza caruia pot deduce ... (vezi toată discuția)
Factura Iael Iael As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client ... (vezi toată discuția)
Stomatologie adi_todo adi_todo Buna, prolema mea este urmatoarea: detin un cabinet de stomatologie si doresc sa inchiriez o tura. Dar nu stiu cum! Care este solutia legala cea mai buna ... (vezi toată discuția)