avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat medico-legal 8-10 zile în urma unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat medico-legal 8-10 zile în urma unui accident rutier. Ce despăgubiri aș putea obține?

Va rog sa-mi spuneti ce voi obtine intr-un proces intentat unui sofer care a intrat in spatele autoturismului meu. Din acest accident am obtinut certificat medico legal 8-10 zile pentru un tcc. Vina ii apartine in totalitate (aceasta fiind verdictul politiei). In urma accidentului am fost nevoit sa-mi vand masina cu un pret mult mai mic. Am recomandari de la medic sa fac RMN. Cand am vrut sa stau de vorba cu vinovatul accidentului acesta nu a vrut sa ajungem la vreo intelegere materiala.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:06, 25 Septembrie 2017
Cristian Sandor a scris:

Cam 400, 500 lei max/zi de îngrijire medicală. Nu va luați după unii si alții pt ca mulți avocați promit marea cu sarea si in instanța va treziți ca ieșiți in pierdere in final.

Dvs. pomeniti de pierdere, care ar fi acea pierdere? Din cate stiu eu pierzatorul plateste si cheltuielile de judecata + daunele morale (estimate cum ati zis).
Poate gresesc ...
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
Veron1, utilizator
Ma refer la comisioane de intermediere pretinse de firmele de consultanta in despăgubiri sau de avocați, cum ar fi 20 30 50% din daunele morale... cum se practica
Nu poate fi retinuta infractiunea de vatamare corporala din culpa.

In ipoteza in care ati depus plangere prealabila, se va dispune, pe cale de ordonanta , clasarea.

Pentru obtinerea unor despagubiri, in vederea indepartarii prejudiciului cauzat, va puteti adresa asiguratorului.

In cazul in care suma de bani avansata de asigurator este disproportionata,este derizorie, si nu acopera prejudiciul suferit, va puteti adresa instantei de judecata, cu o actiune civila, in temeiul raspunderii civile delictuale.

Actiunea presupune plata unei taxe judiciare, in cazul in care nu realizati venituri, ori aveti venituri sub 300 lei/ membru de familie,puteti fi exonerat de la plata acestei taxe.

Instanta de judecata poate dispune efectuarea unei expertize tehnice mecanice, in vederea determinarii dinamicii producerii accidentului rutier.

Poate fi realizata si o expertiza medico-legala, pentru a fi stabilite consecintele medicale ce rezulta in urma implicarii dumneavoastra in acest accident.

Vor fi audiati martori, vor fi administrate interogatorii.

Instanta de judecata va avea in vedere criteriile generale, in vederea acordarii despagubirilor: numarul de zile ce sunt precizate in certificatul medico-legal, urmarea imediata a accidentului rutier, consecintele pe termen lung , rezultate, sumele de bani investite in vederea tratarii.

Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovit pe trecerea de pietoni. pot cere daune materiale? Ovidiu998 Ovidiu998 Buna ziua, Am 19 ani, baiat, veneam de la facultate si am fost calcat pe trecerea de pietoni, frana de 19m, viteza peste limita legala, daca nu saream inainte ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, vătămare corporală din culpă. după câte zile de îngrijiri medicale se declanșează urmărirea penală? Valy25 Valy25 Bună ziua. În urma unui accident rutier petrecut pe trecerea de pietoni a rezultat vătămarea unei persoane, șoferul nu avea alcoolemie. După câte zile ... (vezi toată discuția)
Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)