avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit neplătit contractat în 2008. Poate fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit neplătit contractat în 2008. Poate fi executat silit un imobil deținut în indiviziune cu încă doi coproprietari?

Bună ziua,

sora mea a cumpărat niște electrocasnice în 2008, în rate. Pe atunci locuia împreună cu mine și cu părinții mei, în apartamentul părinților. Nu și-a plătit ratele. Între timp, tatăl meu a decedat. De la decesul lui au trecut câțiva ani, iar noi nu am făcut niciun act de succesiune. De asemenea, înainte de decesul tatălui meu, apartamentul a fost pus ca garanție pentru mine în momentul angajării mele la o firmă care cerea o astfel de garanție. Nu știu exact formula tehnică, ideea era ca dacă eu produc pagube serioase, firma să și le poată recupera din acest apartament. Acum circa 2 ani am plecat de la acea firmă, dar încă nu am primit (și nici nu am solicitat) ridicarea acelei garanții pe imobil.

Anul trecut creditorul sorei mele a cesionat creanța unei firme de recuperări. La judecătoria din orașul nostru a avut loc o ședință cu ușile închise, de care noi n-am știut, iar instanța a încuviințat executarea silită. Zilele trecute am primit un plic de la executor, în care ne informa că a declanșat executarea silită, că a proptit cele 3 conturi bancare ale sorei mele și că o invită la biroul lui pentru a-și declara bunurile și valorile, inclusiv cele aflate în coproprietate.

Sora mea este plecată din țară, de vreo 2 ani. Cele trei conturi bancare (care au fost proptite) sunt goale. Nu are bunuri de valoare în România. Suma totală de plată este de circa 10.000 de lei.

Întrebarea mea este: poate executorul, în această situație, să execute silit imobilul? Dacă da, cum și în cât timp? Și cum s-ar putea împiedica asta, având în vedere că sora mea nu are, acolo unde se află acum, posibilitatea să restituie rapid acești bani? Adică, pentru 10.000 de lei datorați de sora mea, ne putem trezi obligați să vindem apartamentul, eu și cu mama mea, care am rămas aici?

Mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cristibuf , utilizator 17:58, 25 Septembrie 2017
Revin cu două întrebări.

1. De unde va afla executorul că sora mea deține pate cotă din apartament, câtă vreme ea nu figurează nicăieri ca coproprietară a vreunui imobil? După moartea tatălui noi nu am făcut niciun act de succesiune, deci presupun că apartamentul a rămas în continuare pe numele părinților, nu și-o modificat în chip magic proprietarii.

2. Dacă câștigăm contestația, există șanse să nu ne primim cheltuielile de judecată de la debitor?

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, plata in rate maria197024 maria197024 am un apartament trei camere,din care 75%este al meu si cellalalt procent de 25%sora...am o sulta dupa succesiunea tatalui de 10000 euro...am primit de la ... (vezi toată discuția)
Ajutor - riscuri girant credit ipotecar zimbet zimbet buna ma numesc claudia si am girat ap pt sora mea cu mama mea care a decedat ,eu detin 75la suta din ap iar sora cu tata vitreg detin 25 la suta impreuna ,de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. ma aflu în următoarea situație. am un credit neplătit ... TutucaVasile TutucaVasile Bună ziua. Ma aflu în următoarea situație. Am un credit neplătit la bancă iar acum 2 zile mi-a venit un plic cu executare silită în care specifica ca ... (vezi toată discuția)