avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare functie de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare functie de catre angajator

Buna ziua,

Sunt intr-o mare dilema si as dori daca se poate sa primesc un raspuns la urmatoarea situatie:


In urma sustinerii unui examen in cadrul companiei in care lucrezi am fost anuntat ca pot trece mai departe pe urmatoarea pozitie( avansare in functie). Pana la primirea si semnarea unui Act aditional functia mea s-a schimbat in REVISAL. Dupa aproximativ trei saptamani am primit actul aditional in care erau specificate cresteri salariale si durata de preaviz de 45 de zile conform functiilor de conducere. Am fost un pic dezamagit de salariul brut afisat pe Actul aditional drept prin urmare am refuzat semnarea acestuia. In prezent, mai exact dupa doua luni, ma confrunt cu o situatie crunta in care Angajatorul mi-a taiat o parte din Salariul functiei mele pentru ca sustine ca am fost platit mai mult decat trebuia in urma inregistrarii functiei superioare.


Este ceva de facut? Dupa citirea Art. 41 alin. 1 am constatat ca schimbarea functiei pe o pozitie superioara in Revisal s-a facut fara acordul meu. In urma unei discutii cu reprezentatul HR al companiei am primit urmatorul raspuns: Prin faptul ca am refuzat semnarea Actului aditional compania a trebuit sa recupereze banii care fusesera livrat cu o luna in urma. Au specificat si faptul ca vor anunta ca a fost o greseala. Salariul net pe care il primeam pana acum includea un bonus de conducere astfel incat sa ajung la un venit asemanator functiei superioare.

Intrebarea finala este. Putea angajatorul sa modifice functia si salariul meu brut si net fara acordul meu scris?( fara semnarea actului aditional)


Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 5 Octombrie 2017
Ati primit raspuns in acest topic
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul de a semna actul aditional dannys dannys In cazul in care un angajat refuza sa semneze un act aditional la contractul individual de munca ce este de facut si care este baza legala ? (vezi toată discuția)
Refuz acordare bonus punkbc punkbc Buna ziua, In urma cu cateva luni, managerul departamentului meu mi-a oferit un bonus de retentie. Practic, esalonat, urma sa primesc o suma de bani, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit it Constantin Co. Constantin Co. Buna ziua. Am fost angajat de o companie mare IT din Romania, fiind informat ca postul meu este scutit de impozitul pe venit ( Inginer servicii calculatoare ). ... (vezi toată discuția)