avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot cumpăra casa părinților? Dacă da, e nevoie și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot cumpăra casa părinților? Dacă da, e nevoie și de semnătura fratelui meu?

Bună seara , as vrea să cumpăr casa părinților, părinți sunt divorțat. Un din părinți ar ramane in casa cu mn celălalt urmand sa primească jumatate din valoarea ap .Se poate face ? O sa am nevoie si de semnătură fratelui meu ?
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca acea casa SE VINDE si dovediti (prin extrasul de cont) efectuarea platilor, atunci fratele va avea dreptul, eventual, doar la ce se va cumpara din acei bani.
La casa dumneavoastra nu va mai avea niciun drept.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazut cum de un parinte ramane in casa si nu primeste nimic, desi vinde. Poate nu ati explicat complet situatia sau nu am inteles noi corect.
Daca ambii parinti vand cu rezerva de uzufruct, partajul intre parinti nu conteaza. Daca unul dintre ei vinde numai, atunci se poate partaja in acelasi act imobilul. Dar vor exista diferente la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Tatăl dorește sa ne doneze partea care i se cuvine fără a trecere prin etapa partajului după divorț. cum se procedează? andr33amihaela andr33amihaela Buna ziua . Tatăl meu dorește sa ne doneze , mie și fratelui meu , partea care i se cuvine in urma mariajului avut cu mama . Au divorțat anul acesta , dar ... (vezi toată discuția)
Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)