avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul tatălui de a vizita copiii minori. Se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul tatălui de a vizita copiii minori. Se schimbă ceva dacă instanța stabilește un program de vizitare?

Buna seara.
Dintr-o relatie de concubinaj de cateva luni au rezultat doi minori gemeni fetita si baiat. Momentan au 5 anisori. Din cauza certurilor si a comportamentului de neinteles al tatalui copiilor am ajuns in situatia in care l-am actionat in instanta doar pt pensia alimentara. Mentionez ca a recunoscut copii doar ca nu am fost si nu suntem casatoriti. Doar pensia alimentara o vireaza fabrica la care lucreaza in contul meu. Nu am stabilit custodia copiilor si nici nu am cerut-o.
As dori sa fac in asa fel in cat sa se ocupe de copii atat cat ii permite timpul. As vrea sa stiu daca in instanta in urma unei hotarari obtin un program de vizita al tatalui pt copii iar el refuza sa vina sa ii vada, exista vreo masura impotriva lui in acest sens? Daca programul ramane stabilit iar el refuza in continuare sa duca copii si la el si ii ignora atunci ii se poate face ceva daca ignora copii?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Copii sunt atasati de mine la maxim. Eu i-am crescut simgura eu i-am dus la gradi si i-am adus. Eu ii duc si ii aduc si in prezent, copii fara mine nu se duc nicaieri. Cel putin acuma pana la varsta asta asa este. Ce va fi in viitor vom vedea. Dar indiferent ce om esti mic sau mare batran sau tanar eu consider ca simti din vocea cuiva daca te place sau nu. Niciodata nu o sa imi fac vreo problema in sensul acesta, adica vaaaai doamne vine si atrage copii spre el. Sa fi egoist indiferent si nepasator sunt ai acestea niste calitati ale unui om si nu o sa se schimbe acel om niciodata. Acel om niciodata nu va fi capabil sa mearga o ora cu copii la vreun loc de joaca sau intr-un parc de joaca. Cand copii isi doresc ca de ziua lor sa vina si tata cu un cadou si tata lipseste de fiecare data oare ce parere isi fac copii despre un asa om?
Haidati nu mai dramatizati pt ca tatal e mai preocupat de sanatatea mamei lui decat de proprii lui copii. Deci sentimentele nu se schimba peste noapte. Am petrecut toata vara aceasta la tatal copiilor dar am fost o pacoste pt familia lui si pt el asa ca in septembrie ne-au dat viteza de acolo pe motiv ca nu ne intelegem. Deci libertatea e mai frumoasa decat timpul petrecut langa copii.
Asa ca nu este nici o sansa la nimic bun in viitor pt ca si copilaria tatalui a fost o trauma pt el si el nu se va mai schimba in veci.
Deci vorba "tatä este cine te creste nu cine te face" este foarte adevarata.
Doamna, poate ajuta sa cititi experientele aratate pe forum mai sus mai degraba decat sa ii certati pe cei care incearca sa va arate diverse cazuri.
Ca vi se aplica azi sau mai tarziu una sau alta, veti vedea. Ca si oamenii acestia tot cu dragoste si pace au inceput.
La nivel juridic, sunt cateva probleme in situatia dv. de fapt actuala. Totusi, veti avea liniste atata timp cat va vrea tatal. Asta incearca sa va spuna cei care au intervenit pe subiect.
Cand cineva din familia tatalui va intentiona vizitarea copiilor, va va parea rau ca copiii nu merg nicaieri fara dv. Lucru cam ciudat si foarte prost vazut de instante. La 5 ani, si fiind 2, ar trebui sa aiba o independenta mai mare, mai merg intr-o excursie la gradi, stau 8 ore cu educatoarea, pe cale de consecinta, pot sta si cu tatal.
Daca nu vor vrea, legal e vina dv. La fel vad si psihologii.
Nu inteleg de ce amestecati nevoia dv. de a fi o familie cu nevoia copiilor de o relatie cu tatal lor. Lucrurile sunt diferite si trebuie tinute separat. Copiii stau cu tatal singuri, fara dv. Daca nu pot sta mai mult de cateva ore, atat stau. Nu le faceti rau aducand confuzie in viata lor de familie. Nu ii ajuta deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor giuliat giuliat Buna ziua , Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog! Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)