avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanță președințială suplinire acord ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanță președințială suplinire acord respinsă, deși tata nu și-a vizitat copilul de doi ani. Unde am greșit?

Buna ziua!
In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in vacanta de iarna. Am depus copie dupa biletele de avion si cazare, a fost audiat si minorul care a spus ca vrea sa mearga in vacanta si cu toate astea cauza a fost respinsa ca neintemeiata.
Unde am gresit?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: storm77 , utilizator 19:57, 24 Octombrie 2017
Tousi minorul este obligat sa stea la custodian. Chiar si fara discernamant, discern altii ptr el.

Nicidecum. Copilul poate locui şi cu necustodianul, dacă îşi doreşte.Sunt nenumărate cazuri în care copiii mai mărişori vor să se mute la celălalt părinte şi se mută.Dacă copiii se exprimă în acest sens, multe instanţe nici nu au aplicat amenzi, ci au modificat domiciliul copiilor.
Da...cam pe la 14-16 ani ii apuca amocul. Il cauta pe necustodian, il testeaza fianciar-empatic la fronda lor si, daca iese ok...de ce nu? Ca vrea inapoi dupa 1 an, nicio problema..se face si asta! Doar minorul e cel mai tare din parcare!
Iar daca se plictiseste de moarte de fiecare dintre parinti, poa sa-si ia viata in piept cu cate 25% din cat castiga fiecare parinte! ;))))
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
asaofi, utilizator
Pai, storm, hai sa socotim:
Avem o ordonanta respinsa pe fond si un art 30 din Legea 248/2005, actualizata. Rezulta ca in 2 luni tre sa va judecati pe apel (la Trib Buc dureaza cam 3 luni), sa castigati si, ulterior, sa asteptati comunicare Tribunalului pe care v-a trebui sa o si legalizati. Hmmmm....poate de Paste.
asaofi, utilizator
storm77 a scris:

Copilul si-a vazut tatal de 5 ori in 7 ani timp in care nu s-a ocupat de el iar ulterior, acum doi ani cand a facut plangerile s-a prezentat la usa cu politia pentru a"ridica minorul". Personal cred ca intentionat a procedat asa pentru a-l intimida pe copil si pentru a se folosi de cateva documente in procesul de custodie.

Storm, cred ca nu ati inteles ce s-a intamplat si de ce. Pesemne ca ati divortat inainte de oct 2011, cand s-a schimbat Codul Civil, respectiv s-a introdus "autoritatea painteasca comuna" chiar si dupa divort, spre deosebire de vechea reglementare in care minorul se incredinta unui singur parinte care putea actiona discretionar asupra deciziilor legate de minor.
Aceasta "autoritate comuna" care va creeaz dvoastra atatea necazuri, dupa oct 2011 a inceput sa se dea pe banda rulanta.
Asa ca, tatal minorului a dorit sa profite de legea astfel modernizata, solicitand autoritate comuna. Pe care inteleg ca a primit-o...mai greu sau mai usor.
Autoritatea parinteasca comuna NU ARE NICIO LEGATURA cu pensia, dreptul de legaturi etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autoritatea parinteasca comuna este o umbrela (desigur ca nu ma refer la toate cazurile, nici macar la majoritatea lor) sub care sunt ingramadite metodele de hartuire a unor psihopati, care refuza, nejustificat, acordul pentru plecarea copilului in vacanta, dar si mai grav, la tratament medical in strainatate, dupa cum povestea when, care pandesc in boscheti sau pe la colturile strazii, pretinzand ca ar fi interesati de copil, care intelg sa siluiasca sufletul copilului cu "autoritatile" etc, toate si fiecare in parte desigur in interesul superior al copilului. Nimic mai ipocrit decat asta nu exista!
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru copil de 5 luni dana0414 dana0414 Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un rapsuns la intrebarea urmatoare:cat are dreptul, tatal unui copil de 5 luni, de a-l vizita in conditiile in care i ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)