avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Zile castig pentru Conditii inumane - penitenciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Zile castig pentru Conditii inumane - penitenciare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in urmatoarea situatie: un var al meu se afla in prezent in penitenciar pentru executarea unei pedepse, fiind in penitenciar pentru mandatul actual din decembrie 2015 pana in prezent. El a mai executat un mandat din ianuarie 2012 pana in ianuarie 2015, ramanandu-i un rest de pedeapsa de 356 zile, care a fost adaugat la mandatulpe care il executa in prezent.
A primit astăzi zilele castig pentru perioada executata din decembrie 2015 pana in prezent.
Conform legii de executare a pedepselor, cele 6 zile castig la luna se acorda pentru cei care au avut de executat pedepse începând cu anul 2012, in conditii inumane.
Penitenciarelein care a executat ambele mandate sunt Slobozia si Poarta Alba, care nu îndeplinesc conditiile impuse de UE.
Credeti ca exista posibilitatea de a face o cerere in instanta pentru a primi zilele castig si pentru mandatul executat in perioada 2012-2015, avad in vedere ca restul de pedeapsa ramas neexcutat i-a fost adaugat la mandatul actual?
Daca da, care este Instanta la care ar trebui depusă aceasta cerere si cam cum ar trebui formulată, exista un model standard?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: BUSINESS ABSOLUT CONSULTING SRL , Consultant credite si finantari 09:06, 20 Octombrie 2017
Credeti ca ar putea fi asimilata Cererii de modificare a pedepsei ca urmare a intervenţiei unei legi penale mai favorabile ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recursul compensatoriu! Florian969 Florian969 Buna ziua, daca ma poate ajuta cineva, am executat o pedeapsă din luna octombrie 2012 până în ianuarie 2016, dintr-un mandat de 5 ani si 4 luni, acum am ... (vezi toată discuția)
Condamnare si savarsire pedeapsa eX3nna1 eX3nna1 Buna ziua. Se da urmatorul caz: persoana care in 2015, la inceputul anului, a savarsit un furt in Romania; la sfarsitul anului 2015 a savarsit un alt furt in ... (vezi toată discuția)
Recurs, aplicare sentinta cristina1515 cristina1515 Buna ziua Va rog sa ma ajutati :( Am fost judecata si am primit 3 ani cu executare pt tentativa de furt .Am facut RECURS pentru a primi pedeapsa cu ... (vezi toată discuția)