avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate trece un drum privat în domeniul primăriei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate trece un drum privat în domeniul primăriei?

Suntem 6 gospodarii facute acum 12 ani pe un teren privat foarte aproape acum de primarie.
Avem din nefericire, un vecin cu problema penale.
Ne platim TOATE taxele si ce a mai cerut consiliul local. Strada NU a fost dezapezita NICIODATA. Politia NU intra pe strada DECAT dupa anuntul la 112 .
Am acceptat asta. Dar acum exista posibilitatea tragerii apei/canalizarii la poarta. INTREBARE: Cum , prin ce articol de lege, putem cere primarie sa ne integreze si pe noi in comunitate? Practic sa avem si drepturi nu numai obligatii.
Nu dorim modificari pe strada dar mai ales, dorim sa avem acces la utilitati pana la poarta .
Va multumes anticipat.
maiaB
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: maiaB , utilizator 18:20, 25 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie facuta o precizare: doar contoarele de apa sunt in proprietatea firmei de distributie, iar instalatiile si caminele aferente fiind pe proprietate privata, apartin proprietarilor.
Personal nu am cunostinta de un act legislativ care sa oblige primaria sa preia pe domeniul public anumite parti dintr-o proprietate, chiar daca strada in speta apartine mai multor proprietari.
Va multumesc mult, este greu sa suporti singur toate cheltuielile. Am postat aceasta intrebare dearece parca incep sa se miste treburile in comuna. Si asa am aflat ca nu sutem singura strada privata, deci, consiliul local va trebui sa ia la acel moment si el, o decizie. Cm singurul vecin, cel cu problemele, o duce fff rau cu fosa s-ar putea sa fim toti. Voi consulata totusi si un avocat. Va multumesc, o seara frumoasa!

Noi am facut,va rog sa ma credeti, si ceea era responsabilitatea firme de apa, dar NU aceasta e problema! Daca cotoarul este in curte ai personal grija de ei, sa nu inghete, etc,ori noi avem acces limitat la ele. Plus debitul. Personal avem put, functional si iarna. Problema se va rezolva, fie primaria va accepta preluare strazii ca DONATIE, fie le vom trage singuri, fie vom ramane asa ca acum. Multumesc, o seara frumoasa!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare la gaz si canalizare Andrei1982 Andrei1982 Buna ziua As dori si eu sa pun o intrebare referitoare la racordarea la gaz si curent: Acum un an am cumparat o casa (intabulata) ... (vezi toată discuția)
Bransament canalizare StillS StillS Sunt intr-o situatie care imi da mari batai de cap, incerc sa inteleg cum functioneaza logica unor oameni. Sunt in faza de constructie casa in care urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Cedare drum servitute obligatoriu nushu nushu Bună seara, am citit multe întrebări despre această problema însă nu și răspunsul la problema mea. Pe drumul de servitute privat sunt 6 proprietari, ... (vezi toată discuția)