avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda pentru lipsa centurii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda pentru lipsa centurii

prietenul meu a fost oprit de un agent de politie in centrul orasului bacau si cerandu-i actele la control a observat ca atestatul de taximetrist este de fapt o copie color. politistul a fost foarte deranjat de asta si i-a dat amenda pentru ca nu purta centura, desi el este taximetrist si eu stiam ca nu e obligat sa o poarte pt ca abia lasase un client, si i-a oprit copia atestatului spunandu-isa vina la sfarsitul turei sa ii arate atestatul original. cand s-a dus sa ii arate politistul l-a anuntat ca i-a aruncat copia spunandu-i ca era doar o foaie. eu consider ca nu a procedat corect pt ca totusi este o copie dupa un act si nu doar o foaie de hartie. va rog sa ma anuntati ce se poate face! multumesc!
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 00:02, 9 Octombrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc mult pentru ca ati raspuns rugamintii mele de a ma lamuri. Va voi cere sfatul ori de cate ori voi avea nevoie. Numai bine!:)
E clar un abuz din partea agentului insa consider ca putea folosi o copie legalizata in loc de copia color simpla. Cat priveste purtarea centurii de taximetristi...aveti opinii suficiente mai sus cat si sfaturi de contestare a PV care va fi anulat in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda la legea 38/2003 -legea taximetriei hugobos hugobos In data de 1.03.2019 am fost oprit de un echipaj de politie care m-a sanctionat cu amenda ! Politistul a motivat in procesul verbal ca m-a sanctionat pt ca nu ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera pasager cu permis suspendat vasi_23 vasi_23 buna dimineata ! sunt in situatia unui fapt mai mult ca sigur deosebit In data de 6 februarie mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de ... (vezi toată discuția)
Sanctionat fara proces verbal mihai20feb mihai20feb Buna ziua! In vara anului 2010 mi s-a intamplat urmatorul lucru: Circuland regulamentar pe soselele patriei, in jurul orei 01:00A.M. , am fost oprit de un ... (vezi toată discuția)