avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatie de plata la camin de batrani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatie de plata la camin de batrani

Este posibil (si mai ales legal?) ca un camin de batrani sa solicite urmasilor unei persoane sa plateasca o parte din cheltuieli?
Concret: ginerele meu a fost parasit de tata inca de la varsta frageda astfel ca a fost crescut de mama lui si de bunica din partea mamei. A inceput sa lucreze inca de copil pentru a avea un banut in plus pentru el. Astfel au trecut anii, si-a intemeiat o familie cu fiica mea si au facut doi copii. In urma cu putin timp ginerele meu a fost contactat de la un camin de batrani unde este internat tatal lui (nu se stie cum a ajuns acolo) si i s-a solicitat sa plateasca o parte din cheltuielile pentru tatal sau. Ginerele a raspuns (pe buna dreptate) ca nu-i pasa de omul ala si ca n-au decat sa-l scoata in strada, el nu plateste nimic. A fost amenintat de catre cei de la caminul de batrani ca va fi obligat sa plateasca pentru ca asa spune legea. Intrebare: exista o lege atat de idioata incat sa oblige pe cineva sa ia din banii familiei pentru a intretine un betivan nenorocit care toata viata si-a ignorat copiii?
Cel mai recent răspuns: MiraC , utilizator 16:30, 14 August 2020
Buna ziua,
Din ce am citit eu pe internet pana acum, daca ginerele dumneavoastra nu a semnat contract cu caminul, ca intretinator legal al tatalui sau, nu are nici o obligatie in fata legii. Aici puteti gasi legea originala in ce priveste asistenta sociala - exista modificari ulterioare.

[ link extern ]

In plus, caminul de batrani, daca este de stat, incaseaza automat procentaj din pensia (normala sau sociala) a batranului. Restul este acoperit de stat. Incerc si eu sa aflu care sunt legile in cazul caminelor private,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta sociala persoane in varsta adina savopol adina savopol buna seara va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune cum trebuie procedat in urmatorul caz : mama in varsta de 81 de ani , vaduva , cu doua fete . inainte ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa ,urgent!!! maria0978 maria0978 Buna ziua!Ma numesc Maria,am 15 ani si curand implinesc 16.Doresc sa stiu daca la 16 ani pot pleca de acasa legal.Sunt crescuta de bunici si eu si fratele ... (vezi toată discuția)
Legi privind caminele de batrani private MiraC MiraC Am incercat sa gasesc pe internet legi privitoare la caminele de batrani private licentiate. As vrea sa inteleg daca, o data ce batranul este camin de un numar ... (vezi toată discuția)