avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan

Buna ziua,

Acum câteva zile am luat proasta decizie de a mă urca băut la volan. Am fost oprit de organele de poliție și am avut o concentrație a alcoolemiei de 0,54 alcool pur în aerul expirat.
Am fost condus la o unitate medicala unde mi-au fost recoltate doua probe de sânge la un interval de o oră între ele, al căror rezultat nu a sosit inca.
Polițistul care m-a oprit si care mi-a întocmit dosarul, mi-a spus că cel mai probabil valoarea alcoolemiei din sânge va fi foarte apropiată de 1, iar în acest caz dosarul va rămâne la procuratură si nu voi fi trimis în judecată.
Întrebarea mea acum fiind, credeți că pot spera la o amendă administrativă și o suspendare pe o perioadă de 90 de zile a permisului de conducere?
Țin să menționez că am avut o atitudine foarte cooperantă cu organele de poliție, lucru care a fost specificat si in documentele întocmite de către polițist, si nu am niciun fel de antecedente penale.

Si îmi puteți oferi sfaturi despre cum as putea gestiona această problemă pentru a îmi păstra cazierul curat? Iar faptul că lucrez ca si șofer și îmi voi pierde locul de muncă poate fi considerat ca un factor atenuant în fața procurorului astfel încât să nu fiu trimis în judecată?
Domnule avocat fiti amabil
În 2006 am fost condamnat cu suspendare pt conducere fără permis 1 an si 6 luni . În 2008 august am fost din nou condamnat pt instigare la tâlhărie la 7 ani .mi sa dat prin adunare 7 ani plus suspendarea 1.an si 6 luni. Am fost eliberat conditionat pt munca si buna purtare in februarie 2014 (termenul era 2017 februarie ). Acum in 23 decembrie 2019 am fost surprins la volan cu o alcoolemie de 0.56 in aer sângele inca nu a iesit.
Intrebarea mea este Dca ma mai pot încadra sa obtin o condamnare cu amânarea pedepsei ca sa pot rămâne cu permisul in buzunar ?
Cum se socoteste termenul de reabilitare care este de 5 ani de la eliberare SAU de la data care trebuia să ma eliberez in termen?
Mai pot obține in aceste conditii o amânare a pedepsei sau macar o suspendare sau imi va da cu executare.Mentionez ca de 5 ani si 10 luni de cand m-am eliberat pot dovedi că am muncit cu carte de munca , mi-am întemeiat o familie , am un copil , am platit cheltuielile judiciare de la faptele din 2006 si 2008 plus daune civile tot platit la 0 . luasem permisul toate gradele mai putin a , vroiam sa ma duc pe tir sa pot strânge ceva bănuți sa imi iau împreună cu familia o căsuță si am dat cu bâta în balta .aveam permis din 2017 aprilie .
Ce riscuri am in acest caz ?
1. Pot scapa cu amânare si permis
2. Cu suspendare
3. Sau cel mai nefericit caz imi va da cu executare?
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
Sorin88888, utilizator
Ati deschis topic separat si v-am raspuns acolo.

Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce vrea sa insemne? complet: cp-f 1 tip solutie: amânarea aplicării ... zaytsev443 zaytsev443 Ce vrea sa insemne? Complet: CP-F 1 Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (4), (10) C.pr.pen. ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto tiberiu448 tiberiu448 26.02.2015 Ora estimata: 10:00 Complet: C1P Tip solutie: Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin.1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin 10.C.proc.pen., ... (vezi toată discuția)
Salut imi poate da cineva câteva detalii și dacă pot părăsi țara Jiulianoo Jiulianoo Nume Calitate parte Carp Iulian Inculpat Şedinţe 17.10.2019 Ora estimata: 8:30 Complet: C2OP Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe ... (vezi toată discuția)