avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pe caz de boala

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva sfaturi. As dori sa stiu care sunt sansele unei persoane de 51 de ani, care a muncit numai 6 ani si care are diabet zaharat din 1977, insulino-dependenta, sa primeasca pensie pe caz de boala. Persoana nu are niciun venit, locuieste impreuna cu matusa sa care are o pensie de 420 de lei si cu fiica sa de 16 ani, care are o alocatie de 42 de lei. In total, venitul familiei alcatuite din 3 persoane este de 460 de lei.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 14:24, 11 Octombrie 2009
carmenmur a scris:

nu ai nici o sansa.vechimea in munca trebuie sa fie de minim10 ani.

Potrivit art. 57 din Legea nr. 19/2000 stagiul de cotizare poate sa fie si de 2,5 ani daca invaliditatea s-a ivit inainte de a implini 25 de ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
@tudorian, va rog sa incercati sa evitati divagatiile .(offtopic).multumesc pentru intelegere.
Doamna Pintea, va multumesc mult pentru raspuns. Doamna despre care va spuneam este nascuta in 1956 si are diabet zaharat din 1977, deci de la varsta de 21 de ani. De-a lungul vietii, a avut numeroase probleme de sanatate, hepatita, come diabetice. Dupa cum spuneam, nu are niciun venit si as dori sa stiu daca are sanse sa primeasca un ajutor sau o pensie de la Stat. Va multumesc inca o data.
Multumesc, Florentina,

Cuantumul alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala cu un copil e cumva de 70 de lei?
Da, acesta este cuantumul pentru familia monoparentala cu un singur copil. Beneficiaza de aceasta alocatie familia formata din persoana singura si copii in varsta de pana la 18 ani, aflati in intretinerea acesteia, care locuiesc impreuna, daca acestea realizeaza impreuna venituri nete lunare pe membru de familie de pana la 461 lei.
De asemeni, pentru copiii care urmeaza o forma de invatamant se acorda o bursa sociala in cuantum de 85 lei lunar, la fel si pentru copiii care au un parinte decedat.

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala BRANDY_B BRANDY_B Buna ziua,as avea si eu o intrebare:o persoana de sexul feminin cu varsta de 53 de ani si 23 de ani in campul muncii si cu un diagnostic de sindrom vertiginos ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala conium conium Stimate domn /doamna, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari adresate mai jos. Socru meu beneficiaza de pensie pe caz de boala (cancer) de 8 ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala marilef marilef Cineva care este propus de catre medicii care-l trateaza pentru pensionare de boala, datorita diagnosticelor,care are varsta de 39 ani si 8 ani vechime ... (vezi toată discuția)